LDN


Jag och Hanna på "Vaudeville" för några helger sedan. Fick klippa bort en man som ville vara med och posa men som jag inte ville ha med här. Söta vi är. Hanna är en sån underbar tjej. Hon ska lära mig åka snowboard. Usch vad ont de kommer göra. Hon håller på att lära sig svenska med, hon är riktigt duktig faktiskt.


Svenskarna och Hanna utanför "Vaduville".


Bästa tjejerna i stan, Saknas en Johanna bara annars hade vi varit full stryka av Belfast & the City. Så himla söta allihopa. Kommer sakna mina tjejer och tiden vi haft här otroligt mycket när jag kommer tillbaka till Sverige om 3 veckor. Jag har nog aldrig haft det så underbart roligt, härligt, mysigt och en fullkomligt galet innan med ett tjejgäng förut och så bra vi har kommit överens. Aldrig något tjafs, bara kul, kul, kul hela tiden. Saknaden kommer vara enorm!

Idag har jag gymmat, ökade lite vikter idag så hoppas på en redig träningsvärk imorgon annars blir jag besviken! Fia hade en tatueringstid vid 12 så vi åt frukost på ett ställe som jag glömt bort namnet på men som hade alldels underbara omeletter med tomat och ost i och så drack vi kaffe till. Blev lite jäktigt där på slutet så fick kasta i mig den sista mackan innan vi sprang ner till studion. Hon gjorde en söt liten skorpion över ankeln på benet. Jag har nog aldrig varit så kort i en studio, den tog knappt 15 min att göra, var över på ett kick men Fia hann bli riktigt skakis av det trots att jag försökte lugna ner henne med att det inte var så farligt. Jag har funderat länge om jag ville göra något själv här men har inte kommit fram till något slutgiltligt svar än. Skulle vara kul som minne men som sagt, kan inte göra bara för att. Satt och kolla igenom mappen på studion på tidigare verk och hon är duktig men inte riktigt min stil.

Johanna lämnar oss tidigare än tänkt, det är riktigt tråkigt men hennes mormor är riktigt riktigt sjuk hemma i Sverige och ligger på intensiven och det är osäkert på hur det kommer gå så jag tycker hon gör rätt i att åka hem. Det är bara 3 veckor kvar och innan hon hunnit fixa med kurserna och biljett så kommer det vara 2 veckor kvar och det går att göra färdigt hemma. Så himla tråkigt bara att det skulle inträffa precis just nu i slutspurten. Inte alls var Johanna behövde just nu och jag känner verkligen med henne. Jag hade åkt hem på stört om Mommo hade visat sig bli jättesjuk. Ingen tvekan om saken. Familjen är så viktig för mig. Jag längtar hem själv nu, ser fram emot jul och träffa familjen. Jag har inte pratat med mommo sen jag lämnade Gotland för jag har inte haft råd att ringa. Känns sådär, kommer bli skönt att träffa henne igen. Min fina mommo som kan vara en riktigt bestämd dam. Som en envis 5åring faktiskt. Jag säger som syss. Jag älskar henne som tandvärk mitt i natten!

Nej, läsa inför uppsats var det ja. Blääää! Jag vill inte mera nu. Kan det inte bara vara slut snart. Jag är så trött på detta, jag älskar att plugga men jag hatar denna ångest. Hatar att läsa 3 kurser samtidigt och att allt blir så slutgiltligt på en gång om man klarat sig eller inte. Jag vill ha en kurs i taget och kontroll över situationen. Vill bara ha det överstökat. Allt annat här är toppen förutom plugget!

Mamma kommer på torsdag. YEAH! Känns toppen. Jag ska visa henne stan, skolan, mitt liv, julmarknaden och shoppingen tänkte jag. hihi. 

Rock´n Roll

On and on and on.

Säga vad man vill men fan vad Abba är ett bra band. Det fungerar ju till allt, och sen är de äckligt stora här, jag hör de oftare här än jag gör hemma i Sverige och då lyssnar jag varken på radion här eller hemma. Här spelas de överallt. Kul faktiskt. Imorse såg vi Agnes på tv också i något musikprogram härifrån, hon var live. Också kul för henne verkar de vara helt tokiga i här också. Och för att inte glömma hårdrocken, Amon Amarth var helt utsålt när jag tänkte gå och se dem.
De gillar svenskt här.

Så det blir lite blandat ikväll, förfestar till Abba och blir en kväll på en rockklubb. TIllsammans med Fia, passar på nu när Linnea är upptagen med sällskap och Johanna inte ska ut. Jag hoppas på detta, var länge sedan jag var ute och älskade musiken.

Btw, så var jag, fia och Linnea på Queens bookshop när Irlands fd Primärminister var där och signa sin bok. Det lite tufft. Vi minglade runt i samma bokshop som han. Tänk om jag nu kunde komma ihåg vad han hette nu igen. Något på B. Han såg ut att var en riktigt trevlig man. Tydligen så hade han en stor del i fredsprocessen och påtecknadet av avtalen. Så det var rätt stort.

Nu ska jag äta innan jag sminkar mig. Jag har köpt en jeansväst, det ni. Jag tyckte den var fin, men jag vet itne ritkigt om den var jag men den är köpt iaf. Metal är den iaf, det är viktigt. haha.

Rock´n Roll

Come away with me

Det är popcorn och mys i köket på Floor 1 ikväll. Vi har tänt ljus och myst upp vårat allrum till max. Fia är på rökpaus och Johanna har följt med henne ut. Vi har sett först "P.s I Love you" för att den låg i köket, och vi behövde något att titta på under tiden vi åt middag, som vi lagade tillsammans efter ett besök på biblioteket. Sedan forsatte vi med att gå till Mace och handla lite godsaker och så nu ser vi på Gremlings, har kollat första filmen ska se andra nu. Så himla mysigt. Sitter och myser under en filt med tranbärsljus och lite choklad. Tända ljus överallt och så sällskapet Johanna och Fia. Hade dock varit tusen ggr bättre om vi hade haft ett ordentligt vardagsrum med en soffa som man hade kunnat gosa ner sig i med kuddar och täcke. Im about the gos. Jag älskar att mysa. Kura ihop sig, helst under täcket mot kuddar och mysa sönder sig och sina vänner.
Började dagen med gymmet så mina muskler är lagom glada på mig. Skönt!

Nu ska jag gå ut i köket igen, jag är ljusvakt. Jag har ingen lust att brandalarmet går ikväll.

Ljuvliga helg, de tickar neråt. Jag är glad!

Rock´n Roll

Blod eller guld

Idag vart jag lite stolt över att vara svensk. Föreläsning/seminarie i "Kvinnor och Politik" och det handlade om kvinnors represenation i politiken. Om vi ser över hela världen så ligger snittet på ca: 18 %, DET är inte högt, det är väldigt lågt. Då ska ni veta att Norden och framförallt Norden drar upp den där siffran rätt rejält. Sverige siffra ligger på hela 47 % vilket är den högsta siffan i hela världen. Vi toppar alltså listan. Det är självklart att man blir stolt då och speciellt när Nord Irlands och övriga Storbritanien och Irland inte ens kommer i närheten av oss. Dock blev det en liten clash där mellan oss studenter. För vi är 5 svenskar i den kursen och det är väldigt uppenbart att vi har mycket större kunskap av jämställdhet än våra övriga klasskamrater.
En av frågorna som tjejerna hade som gav presentationen om detta var: Varför kvinnor röstar på medelålders, vita män?
Vilket ingen av oss svenskar känner igen oss i då som ni vet att det finns nästan lika mycket kvinnor som män inom politiken i Sverige och att vi dessutom var nära att få en kvinnlig statsminister i förra valet indikerar allt i Sverige röstar man inte efter kön, man röstar efter vad man tror på. Det har inget att göra med att det sitter en kvinna eller man vid makten. Detta tyckte våran föreläsare, som förövrigt är en virrig kvinna från Spaninen som vickar från våran verkliga föreläsare, var konstigt eftersom det var hennes erfarenhet och vi kände lite att hon blev irriterad när vi inte höll med henne. Dock så medgav hon att Sverige är ett bra exempel på där jämställdhet-frågan har kommit mycket långt.
Det är väldigt stora klyftor i detta land, här är tjejer mycket mer framställda som "kvinnor" med väldigt vad normen skulle kalla kvinnliga attribut medans mannen är den typiska mannen med de typiska normativa attributen som en man "ska" ha. Detta finns såklart i Sverige med, men inte alls på samma stora skala.
Här är tjejerna uppklädda som de ska gå partaj när de går på föreläsningarna. De är uppsminkade till den milda grad att vi ofta funderar på vad som finns under detta 2 cm lag med brunkräm, lösögonfransar och mascara. Själv så är man glad om man orkar sätta på sig lite mascara på morgonen och borsta håret. Svenska tjejer är så mycket mer naturliga och naturnära än de brittiska/irländska. Det kan också vara så att Belfast lider av storstads-syndromet. Inte vet jag. Jag har dock slutat att bli chokad om kvällarna när jag ser halvnakna tjejer vingla omkring på 15cm klackar i tighta,små och så korta kjolar så de inte döljer de nedersta rumpfettet.
Killarna är som vanligt klädda i jeans och skjorta. Det är de alltid, oavset vart de befinner sig i för situation. Det är min erfarenhet iallafall.

Alla ska självklart få ha på sig vad de vill, det är inget jag förnekar men ibland funderar jag på varför de brittiska/irländska tjejer verkar ha en så strävan att alltid se ut som ett redigerat omslag av nya Elle. De lyckas ju aldrig heller med det eftersom photoshop inte existerar i det verkliga livet utan endast på bild. Så oftast så finns det skarpa kanter, alldels för brun ton eller helt enkelt alldels för liten klänning.
Jag säger inte att det är fel att vilja piffa upp sig, det är kul med smink, kläder osv. Dock så måste så tror jag att det måste finnas en självdistans och en självmedvetenhet som gör att man kan skilja på vad som är verkligt.

nej, nu ska jag fortsätta leta efter en film jag vill se till min kommande uppsats. Sen Parlour och pubquiz. Innan: dusch och mer svensk musik.

Ni andra svenskar: Ni ska bara veta vilket förbannat bra land ni lever i och kommer ifrån. Ni har ingen aning om hur mycket gratis ni får från att bara vara svenskar. Vi kan gnälla om mycket men faktum är att vi har inte så mycket att gnälla om alls. Vi har det så jävla bra.

Rock´n Roll.

In the Happy Land!

Jag hörde Karin Åström på Gotlandsradion för en stund sedan. Jag blev grymt imponerad av henne och hennes tänkande angående utveklingen av Gotland (som ska bevaras och inte begyggas med sommarhus) och av hennes åsikter angående maten till skolorna och äldrevården. Mindre halvfabrikat och satsa på flera kök och inte centralkök. Tillbaka till det ursprungliga. Bra mat som är nyttig och näringsrik. Dessutom gillar jag hennes miljötänkande, och jag blev riktigt glad när hon sa en sak som vi pratat om i kursen för hållbar utvekling, att inte konsumera så mycket plastsaker som går sönder efter 2 timmar (leksaker till Barn här pratar vi om) men man kan ju tänka så om mycket annat också. Sen är hon biolog, konsult och författare och att hon rider gör det bara ännu bättre.
Här är en person som jag tror kan föra Gotland framåt på ett hållbart sätt och inte se bara till den ekonomiska vinningen som så många andra gör. Smart tänkande och bra planering.

Hör Interjuvn här: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2072836&BroadcastDate=&IsBlock=

Dessutom så är det riktigt skönt att höra en Sthlm:are som inte enbart ser Gotland som ett sommarhak, ett paradis där man flyr från vardagen och som inte går på exploteringen av Gotland så som det görs idag.

Jag säger bara såhär. Utveckling är bra, men all utveckling är inte bra!! Ekonomi kan inte gå före hållbarthet!
Potatis från Gotland, inte skalad kokt från Tyskland tack! LOKALT for fuck sake!

Think Local, Act Global!

Rock´n Roll


Jag kan inte skilja på

Jag sitter här i mitt rum i vanlig ordning med fötterna på skrivbordet, eller egentligen är det inte bara fötterna, Jag har faktiskt nästan halva benen på skrivbordet, håller takten med ena foten och gungar på stolen samtidigt som jag lyssnar på Melissa Horns nya skiva som till min förvåning fanns på Spotify. Jag älskar den redan fast jag bara hört första spåret. Hon är underbar.
Jag är trött och oinspirerad till att plugga men jag känner att efter två seminarium idag så kan jag få en pluggfrikväll, ska snart försöka få lite ordning här och ta mig i kragen och fixa till mig lite. Vi ska gå på bio med Johanna som fyller år idag. Grattis till henne! Det blir hennes födelsedagspresent. Vi ska se någon film om nån som stirrar på getter. Fråga mig inte, jag har ingen aning. Jag vet bara att jag ska ha popcorn.

Syss tatuera sig ifredags och resultet blev riktigt nice. Det påminde mig att jag har en tid när jag kommer hem och jag fick lite panik då jag har ett tema men inte ett klart än så har sittat och googlat lite och kollat runt. Lite inspiration tack! Det slutade dock att jag började googla ko-tatueringar. Varför vet jag inte riktigt, jag hade inte tänkt göra en ko. Haha. det finns dock väldigt många söta!
Och nej, jag vet att det finns en del släktingar som läser min blogg men jag kan informera er om att det spelar ingen roll vad ni tycker eller tänker om det. Det är inte för er jag lever eller jag har inget behov av att göra vad ni tycker är rätt heller. Jag är bara glad att jag slipper vara inskränkt och tråkig och principfast i gamla mönster. Ska jag konsumera så gör jag det gärna i saker som alltid kommer finnas kvar och som betyder något. Sen så är jag helt enkelt fast! Så enkelt är det!

Här är föressten en bild på min älskling som jag är lite småkär i faktiskt.


Nej, nytta framför nöje eller hur var det nu. Kanske ska ta en dusch. vakna till från mitt zombieliv. Imorgon blir det träna, skola och följa Fia till tatueraren här. Hon ska göra något tänkte hon.

Rock´n Roll
Love most of you

You´ve Ruined Me

Jag är trött på klorvatten. Det förstör min hud, mitt hår och det gör att jag köper vatten ist för att dricka ur kranen. Jag längtar hem till mitt kalkvatten. Något jag inte får eksem av. Kan iförsig vara stressrelaterat med.
Jag sitter här efter ett skönt pass på gymmet imorse och en lång frukost framför tvn med Fia, halvvägs genom min dusch. Har tagit en paus för att göra en hårinpackning och jag tror jag hade i halva flaskan. Vattnet gör håret risigt och torrt och det blir inte bättre att jag har blekta slingor i mitt hår som inte gillar klorvatten. Så nu ska jag sitta här längre än vad tiden säger och hoppas innerligt att det hjälper. Ska försöka ragga tag på en frisör här också som kan klippa till det men egentligen vill jag inte alls, funderar på att vänta tills jag kommer hem så får Lina göra något åt detta istället.

Jag ska försöka komma in i duschen igen snart och skölja ur detta och försöka komma igång med dagen här. Har en hel del att plugga och strukturera upp.

4 Veckor kvar tills jag kommer hem igen. Det känns sinnessjukt!

Rock´n Roll


You´ve Ruined Me

Jag är trött på klorvatten. Det förstör min hud, mitt hår och det gör att jag köper vatten ist för att dricka ur kranen. Jag längtar hem till mitt kalkvatten. Något jag inte får eksem av. Kan iförsig vara stressrelaterat med.
Jag sitter här efter ett skönt pass på gymmet imorse och en lång frukost framför tvn med Fia, halvvägs genom min dusch. Har tagit en paus för att göra en hårinpackning och jag tror jag hade i halva flaskan. Vattnet gör håret risigt och torrt och det blir inte bättre att jag har blekta slingor i mitt hår som inte gillar klorvatten. Så nu ska jag sitta här längre än vad tiden säger och hoppas innerligt att det hjälper. Ska försöka ragga tag på en frisör här också som kan klippa till det men egentligen vill jag inte alls, funderar på att vänta tills jag kommer hem så får Lina göra något åt detta istället.

Jag ska försöka komma in i duschen igen snart och skölja ur detta och försöka komma igång med dagen här. Har en hel del att plugga och strukturera upp.

4 Veckor kvar tills jag kommer hem igen. Det känns sinnessjukt!

Rock´n Roll


Noize, Booze´n Tattoz



För ganska exakt ett år sedan var jag och Micke och såg Volbeat i Sthlm. Det var INTE Volbeat som imponerade mest på mig den kvällen. Det var detta band The Scams. De var riktigt riktigt jävla superbra. Precis så som man vill att ett förband ska vara, om jag ska vara ärlig så tycker jag att det svängde mer än själva huvudbandet (Förlåt Volbeat, jag gillar fortfarande er). När The Scams hade spelat klart ville jag inte att de skulle gå av scenen, jag ville att de skulle fortsätta spela. Så bra var det. Har tyvärr inte fått chansen att se dem fler ggr efter detta men hoppas det kanske kan dyka upp något i vår eller i sommar då jag är hemkommen från Belfast.
Men lyssna och njut nu mina vänner. För vill ni inte skaka rumpa till detta, då vet jag inte vad det är för fel på er!


Rock´n Roll

Living on a prayer

Ni får se några bilder från igår först, sen kan jag sammanfatta hur gårdagens quiz slutade.


De supernsygga glasögonen som delar av klass kammade hem i pubquizet. Det kanske blir hett mode till sommaren, vad tror ni?


Här testar Fia om hon kommer ta sig an nästa sommars mode. Jag tror denna blogg kommer göra sig bra som en modeblogg, vad tycker ni? Kanske kan jag tjäna stora pengar på det också. Det skulle ju vara super. hehe.


Jag och Hanna på efterfest hemma hos Henke och Martin. Hanna är förövrig från Tyskland och en supergullig tjej som jag/vi lärde känna när jag bodde på Grant House, hon bodde på samma våning som grabbarna grus. (Solle, David och Filip) Hon ska lära mig åka snowboard!
Bilderna förövrigt tillhör Fia.

Ja, kvällen igår. Jag gjorde klart uppsatsen, vi knallade ner till Parlour med tanke på att ta en öl. Det blev en aning mer än så vilket resulterade i en hel del knasigheter som att trakassera den söta killen i kören som vi stötte in i, vi förklarade för honom att hans kör var den mest oorganiserade kören i hela världen, för att raskt gå vidare och trakassera de snälla kristna människorna som delar ut kaffe/te och kakor. Linnea fick mig att framstå som djävulen och jag var djupt imponerad över att de inte drack då jag tyckte jag och Linnea vad det perfekta fulla paret. Vilket vi förmodligen inte alls var. Vi var nog förbannat jobbiga. Linnea fick mig att spilla ut allt mitt te medan vi vinglade vidare påväg till den efterfest som Fia och Henke var och köpte vodka till (ja i denna stad går det att få tag på sprit vilken tid som helst på dygnet).
Jag drack vodka och det resulterade i att jag har spytt från och till sen inatt. Droppen var nog när vi efter att ha tagit en taxi hem, spydde mitt framför vakterna här på Elms och de ber Fia hålla koll på mig och jag blir jätteupprörd för jag var minsann inte full. Fia fick sen stabilisera en full Linnea under ena armen och en full Jessica i den andra.

Imorse skulle uppsatsen vara inne och jag har nog aldrig varit så bakis i hela mitt liv när jag, Linnea och Fia iklädda mjukisbyxor och mjukiskläder släpade oss till bibblan för att skriva ut våra arbeten för att sedan lämna in dem på school of politics. Jag höll på att börja kräkas varje gång jag var tvungen att stå still för hela världen snurrade.
Vi har nu anamat den Belfastiska stilen. Gå i mjukiskläder till skolan. Jag är så stolt. Not!

Från skolan och hem, har legat i sängen sen dess och nästan sett en hel säsong av Weeds. Tack snälla David för att jag fick dem. Jag är fast. Jag har inte fått behålla något jag försökt mig på att inta idag, tillomed spydde upp vattnet jag drack.
Vi hade bokat bord på the Barking Dog vi tjejer ikväll, och det var ett trött och slitet gäng som samlades i köket vid 17 tiden för att prata ihop oss. Dock så lyckades vi piffa upp oss så pass och ta oss iväg till middagen som var alldels underbar ikväll. Så trevligt ställe, lite dyrt men värt det. De andra tjejerna älskar deras lamm.
Fia råkade få en fluga i sin mat, hur nu den kommit dit, men personlen var underbar. Hon fick en hel ny rätt och ägaren eller hon som var chef iallafall kom och bad så mycket om ursäkt och när vi hade ätit färdigt så fick vi alla som kompensation efterrätt, och gudarna ska veta att deras efterrätter är att dö för. Väldigt trevligt och proffsigt gjort av dem. Precis så som service ska vara i mitt tycke och vi var mycker nöjda med vår middag.
Det var en alldels lagom utflykt för oss ikväll och jag är nu tillbaka i mitt rum som jag faktiskt har städat upp lite grann för det såg ut som ett bombnedslag efter denna vecka med uppsatsskrivning och efter i natt.

Sitter nedbäddad i min säng med mina nya pyjamsbyxor på mig som jag köpte förra helgen när Micke var här. De är zebrarandiga, rosa och svarta. Jag gillar dem. Mysiga. har köpt popcorn som jag tänkte poppa och weeds går i bakgrunden.

Så, uppsats 3 klar, det är helg, och imorgon ska vi på julmarknad nere i stan. Hoppas det fina vädret som vi hade idag men som jag inte hann eller orkade njuta av håller i sig till imorgon. Det blir nog en hel del julmys imorgon, samt lite shoppande tillsammans med tjejerna. Hoppas på en fika också.

Vi pratade om det idag en sväng, att vi alla är lite rädda för att komma hem och bli griniga. Vi har setts varje dag sedan vi kom hit och vi gör allt tillsammans. Det kommer bli en chock att inte ha de andra tjejerna runt omkring sig och det kommer förmodligen bli väldigt tomt utan dem och alla våra upptåg som vi ger oss ut på dagligen. Bara att inte kunna samlas i köket för frukots, fika, lunch, middag i mjukiskläder och bara prata och tjuta av skratt som vi gör minst 10 ggr om dagen när vi ses kommer jag att sakna väldigt mycket.
4 veckor kvar på måndag och vi börjar redan räkna ner och det börjar bli tungt i hjärtat att veta att ännu ett äventyr snart är över. Ett äventyr som verkligen har gett mig vänner för livet och ett minne som jag kommer leva på föralltid.
Dock planerar vi re-union här + att de kommer att hälsa på mig på gotland på Almedalsveckan. Kommer bli toppen. Ser fram emot det.

Nej, nu ska jag poppa mina popcorn och se på weeds och bara mysa. Hoppas ni alla har det bra. Jag har det bra.

Rock´n Roll

Kärringjävel



Det har blivit mycket bloggande idag men det är bra för syster min som behöver underhållning på sitt jobb.

Vart jag än befinner mig i världen så saknar jag ALLTID hemma. Hemma är Gotland. Med Gotland kommer en massa inhemska saker som tex Smaklösa som gör att man blir alldels nostalgisk och jobbig. Mina vänner som inte kommer från ön, numer har jag inte så många vänner kvar på den så mestadelen består utav folk från andra delar av landet, har ibland lite svårt att förstå sig på Smaklösa. Jag förstår inte alls vad de menar med att det inte är bra. Det är ju absolut bäst i alla lägen. Dock så vet några av Mickes kompisar vilka de är och de älskar dem. Där steg Dalarna i mina ögon.
Alla ställen jag får någon anknytning blir som hemma för mig dock, jag känner mig hemma lite varstans i världen och kan trivas väldigt bra men det finns inget som kan få en att känna sig så trygg som Gotland. Dock så finns det inget som kan få en att känna sig så instängd som den förbannade ön heller. men jag älskar den. ÖJN!

Här kommer btw låten som gjorde att jag började tänka på Gotland. Kärringjävel är förövrigt mammas personliga ringsingal på min telefon. Höhö! Älskar dig mamma!

Nu ska jag avsluta denna kväll med att gå till Parlour och fira att jag avslutat en uppsats med en öl! Fan vad öl är gott!

Rock´n Roll

Sen en tid tillbaka

"Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till
Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann
Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort"
- Melissa Horn

Har dammat av min winampplaylist och hittade Melissa Horn där. Hon är så himla härlig och jag gillar hennes musik mycket.
Det stämmer så bra på alla sätt. Mitt i allt kaos så har jag en förmåga att glömma bort allt som är bra med mig och bara fokusera på det som jag inte gillar. Det är så lätt att tappa tråden, lätt att tappa bort stigen som man vandrade för den snåriga skogen skymmer den. Det är så lätt och bryta ihop, så lätt att dras med i tanken att man aldrig räcker till.
Jag ser allt för många runt omkring mig dras ner av dessa tankar vilket är helt onödigt för det är fina människor som har talang. Hjärnspöken är dock inte lätta att handskas med och uppskattning är inte alltid det enda botemedlet.

"Det kallas tvivel det där som stör, ja det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör" -Winnerbäck

Nu ska jag skriva klart min jävla källförteckning.

Here I die...Satisfied!!! -Grave

Personal Jesus

Jag tycker alla som lever på denna jord borde gå en kurs i Sustainible Development. Jag tycker alla ska bli medvetna vad en liten del av världen konsumption orsaker jorden i det stora hela. Jag tycker att de som styr denna värld borde förbi se de ekonomiska delarna och fokusera på hur vi kan leva ett mer hållbart liv utan att det inverkar för mycket på vår miljö. Det är förståss väldigt lätt för mig att sitta och säga när jag sitter inomhus i mitt uppvärmda hus med fötterna på mitt skrivbord och med en ganska så bortdomnad rumpa på min stol. Jag tar del av varje aspekt som sakta med säkert håller på att förstör våran jord. Jag gillar mitt bekväma liv. Jag har också fastnat i de intrutna mönstern som kapitalismen har väckt, jag springer också i ekorrhjulet tillsammans med så många andra. Någon slags kapitalism måste det finnas, men frågan är om den inte kan omstruktureras? vad tror ni?

Jag gjorde ett val för ett halvår sedan, att sluta äta kött. Jag kände att jag inte längre kan stödja den industri som det har blivit av vårat hanterande av djuren vi konsumerar. Jag blir nästan spyfärdig när jag tänker på det. Det är en känsla som växt allt eftersom under hösten.
Jag har växt upp på en gård med mjölkproduktion och jag är mycket stolt över mitt ursprung. Det har varit den bästa uppväxten man kan ha som barn. Jag har haft möjlighet att växa upp tillsammans med djur och det kommer jag för evigt att vara tacksam för.
Mina föräldrar la ner sin mjölkproduktion pga av bristande intresse från min mor och pga av att det inte längre var lönsamt för mina föräldrar att fortsätta då det idag är helt omöjligt för en småskalig bonde att överleva rent ekonomiskt. När ingen av oss syskon skulle ta över heller så var det inte tal om att bygga ut då det kostar massa miljoner och det är inget som kunnat fås tillbaka på de år mina föräldrar har kvar i arbetslivet.
jag skulle vilja säga att bönder är de hårdaste arbetande människorna som finns. Jag har aldrig sett mina föräldrar tagit semester mer än 1 vecka om året och vissa år ingen semester alls. Det är inget kontorsjobb, inga givna timmar utan du jobbar så mycket det helt enkelt är möjligt vaken tid. Det är så jag har växt upp. Jag skulle vilja påstå att båda mina föräldrar är arbetsnarkomaner vilket har haft den påverkan på mig att jag aldrig kommer vandra i samma fotspår som dem. Arbeta javisst, självklart men aldrig till den kvantitet de har gjort hela sitt liv. Jag är mer en livsnjutare.
För att återgå till ämnet.
För mig var det helt naturligt att äta kött under min uppväxt och som liten hjälpte man ofta till med slakten av djuren. När mina föräldrar la ner sin verksamhet och under årens lopp har jag insett att jag inte kan stödja att äta kött som jag inte vet vart det kommer ifrån. Jag kan heller inte stödja den industri som jag sett under senare år växa fram. Mina föräldrar hade som mest en 30 kor. en liten samling och det var faschinerande att mamma kunde varenda ko by heart. Idag finns det gårdar med en kvantitet av djur på flera hundra djur. Hur kan man ha samma kontakt med sina djur? Jag anser att det är en omöjlighet. Jag gillar inte den industrialiseringen som blivit därför har jag också lagt köttet på hyllan. Jag behöver inte det för att överleva och jag tycker inte ens det är speciellt gott.
Min far arbetar fortfarande kvar inom lantbruket och är anställd numer på en större gård på gotland med köttproduktion samt att han har kvar en liten skala med djur på gården hemma som går och betar på våra ägor. (ja mamma det kommer bli mitt när jag ärvt det, hehe).
Jag kan inte hjälpa att tycka att iomed industrialiseringen så förlorade människan sin kontakt med naturen.
Den värld du och jag lever i just nu är konstruerad värld, vi har på många sätt tappat greppet om vad som är verkligt och är på ständigt jakt efter kickar för att tillfredställa oss med.
Jag vet bara att jag är som lyckligast när jag umgås med min familj, är hemma på landet och får njuta av gå en runda med hunden! Det är där min verklighet finns.

Om jag får filosofera helt fritt, och det får jag också så tror jag att människan skulle må bra av att bli ett med naturen, leva efter vad den har att erbjuda utan att konstruera "needs" som vi egentligen inte är i behov av. Dock så kommer det ju aldrig inträffa så det är väl bara att fortsätta springa i sitt ekorrhjul. Dock kommer jag aldrig mer att äta kött! Jag tycker inte det är moraliskt rätt! vad ni andra gör, det är upp till er!

Rock`n Roll

Ett brev till mor och far


Okej jag måste erkänna ett par saker!

Kära mamma och pappa!

  • Jag kommer förmodligen få göra om Statvetenskap B kursen. Inget jag gör här blir så bra som jag vet att jag kan och det kommer nog också resultera i mitt eget fall.
  • Jag önskar jag hade dåligt samvete för detta, och ja det har jag nog allt lite eller ja mest att de kostar pengar att plugga och mitt studielån kommer bli högt. Jag har dock en plan till att hitta nån rik man som kan betala av det i småning tid så när jag väl är klar så kan jag bara satsa på att bygga på er pension.

Så nu känns det bättre!

Nu: sängen. Imorgon: avsluta min uppsats och se vad jag kan göra för att rädda den!

Rock´n roll

Nellie Elephant



Jag vet btw vad det är jag glömt. Vad är det jag lyssnar på när jag fastnat och behöber lite uppmuntran? Jo ToyDolls.
Så nu mina vänner lyssna och njut av Nellie the Elephant och kolla videon. Var man inte glad innan så blir man överlycklig. Jag älskar gladpunk! Bort med allt allvar och fram med något man bara kan le åt och glömma allt det onda.

Rock´n Roll

Emergency



Min favoritlåt med  en riktigt bra grupp just nu och nej jag har inte avslutat min uppsats, det kommer, det kommer!
Lyssna och njut!

Rock´n ROll

Over the rainbow

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med den nya inredningen på min blogg. Det blev himlans fint måste jag säga om jag får tycka till lite själv. Kvinnligt som Linnea skulle ha sagt och det är ju den jag jobbar på. Kvinnlighet. Hehe.
Just nu känner jag mig inte det alls kvinnlig eller faktiskt inte så fräsh alls. jag sitter på samma stol som jag suttit på sen imorse. Försöker fortfarande bena ut min uppsats men jag är så fruktansvärt trött på den att det blir mest att man sitter och stirrar in i skärmen. Jag är okoncentrerad och ofokuserad. Jag ägnar 10 min åt uppsatsen, sen blir jag uppgiven och gör något annat i 1 timme för att sedan bli arg på mig själv och tänka 10 min till på uppsatsen. Det går runt, runt, runt men jag antar att allt skapande tar sin lilla tid och är i behov av eftertanke och reflektion. Dock tror jag inte att att eftertanke och reflektion är att designa om sin blogg, skapa en ny musikmapp på spotify med Belfast musik. Det är dags för det kände jag, den borde nog heta dansmappen istället eftersom den nästan bara innehåller musik som vi dansar till på Parlour. Dock är det musik som får en vicka lite på rumpan trots att  man i vanlig ordning sitter och gungar på stolen. Ikväll lyssnar jag på Britney Spears av någon anledning, jag skulle lägga till henne "3" i Belfastmappen men blev fast men nu får jag nog ta och byta, det får finnas en gräns på hur mycket flickig jag kan bli. Haha! Jag kanske ska publicera vår Belfastmapp här. Hehe!

Jag borde ta tag i och läsa igenom en artikel så jag kan skriva de sista 200 orden på uppsatsen för att lägga den åt sidan för idag/kväll. Jag är lite hög på socker med, jag får fan ta och sluta med att äta snart. detta är inte bra. En redan lite plufsig flicka börjar bli ännu plufsigare. Inte bra detta. Efter uppsatsen är inne på fredag är det en nyttigare livsstil som helt enkelt måste vänta henne.

Jag tänkte ge er lite bilder från helgen, Fias födelesdag och så var ju Micke picke Päronpung här. hehe.


Micke har blivit en liten spännis. snygg som få är han men det har han alltid varit!

Slottet vid Cave Hill. Det var väldigt mysigt att komma ut i naturen igen efter all asfalt man blir matad av här.


Det blommar fortfarande här


Uppe över Victoria Square gallerian. Det var lite läskigt att åka upp med hissen. Det gunga lite otäckt så vi skynda oss ner igen efter att ha knäppt lite bilder. Ingen av oss har förkärlek till höjder.
City Hall har fått upp julgranen och julmarknaden har börjat, ska dit på fredag efter att ha lämnat in uppsatsen.

Har lånat ett kort som från Fias kamera. Ett på oss allihopa. Det var en helmysig helg!
På Parlour. Ja jag har ätit för mycket. jag ska sluta. snart. sen!


Orginalbilden till min header, tog den vid slottet.


Trädgård vid slottet med utsikt över Belfast!


Micke Picke Päronpung. Btw, jag har lagt beslag på hans Danzig-tröja med starka tankar om att han inte ska få tillbaka den. *hemlighet*

Hm, jag gick från Brittan till Backstreet Boys, hur gick detta till? Man kan ju undra. Nej det är bäst att byta musik fort som fan nu, snart lyssnat hela nya skivan med mina gamla idoler. Tror jag nog har hört nån låt från den utan veta att det var det de var.

Jag har fortfarande mitt slut kvar och jag har verkligen inte det minsta lust att skriva den. Sitter och funderar hela tiden på vad jag ska skriva men jag är blockerad. Det finns inget i mitt huvud. Helt plötsligt vet jag inte vad varken marxism eller djurrätt är. GAAAH! Varför kunde jag inte valt något enkelt för?!

well! fuck it. ge mig bara ett G så blir jag nöjd!

Rock´n roll babies.

Happy Birthday

Grattis på födelsedagen Mamma, nu är du lika gammal som jag, tänk vad tiden går fort. Hela 25 år :)
Jag saknar dig massa ska du veta men det är inte så långt kvar tills vi ses igen, älskar dig! Hoppas din födelsedag blir riktigt bra där  hemma och att ni har bättre väder än vi har för här är det kallt, blåsigt och kallt.

Min mamma är bästast. I alla väder.


Taget av firande av syss 20-års dag och min 25-års dag i sommras. Middag med familjen!

Ringer dig senare.

Just nu ska jag försöka få ihop min uppsats men det går ju sådär faktiskt. Jag är oinspirerad och vill ingenting idag. Ångest för en massa saker dyker upp i mitt huvud och jag orkar inte riktigt ta tag i något av det och istället vill jag inte göra något alls, bara dra täcket över huvudet och gömma mig.

Åh, en annan sak. Lyssna på underbara Melody Gardot. Jag är förälskad. totalt handfallen för denna donna. Tack mamma för tipset!

Rock´n Roll nu ska jag fortsätta gömma mig på mitt lilla rum och kanske har jag skrivit några ord innan kvällen kommer och det är dags för att inta sängen igen. Jag känner att jag hamnat i ett läge där jag mest bara vill sova, sova, sova, äta, sova, sova, sova. Jag dissade tillomed träningen imorse för jag kunde inte sova i natt, jag brukar aldrig dissa träning. Inte ens i tentatider men jag kunde inte förmå mig att ta mig upp ur sängen. Det är min största ångest just nu!


Here come the people in gray.

The Kinks har gått för fullt hela kvällen sen efter kvällsfikat vilket nu mer resulterar i att det är snart 5 timmar sedan. inte illa, inte illa. Soft mysmusik.

Jag är trött på marx, marxismen. Jag förstår inte varför jag ska välja ideologier jag inte förstår mig på. Dock kan det alltid resultera i att jag faktiskt kan denna fantastiska (not) ideologi på fredag eftermiddag då jag ska vara klar med min uppsats angående Marxism och djurrätt. Dumma dumma Jessica.
Jag har ont i rumpan av min stol, och jag ser dubbelt. Jag älskar livet som student när man inte är så organiserad som man borde vara. Jag älskar att jag borde gå en kurs i time-mangement. Jag gillar inte detta samhälle alls när det kommer till att man ska kunna hantera 1000 saker samtidigt och prestera i samtliga med högsta betyg som reslutat. Planera sin tid!? Ja fuck me sideways. Jag tror inte människan är gjord för att stressa fram i 180. Jag tror att studier, arbete osv ska vara fördelade med iaf 50 % njutning vid sidan av bestånde av livets goda, vad nu det är är helt upp till varje indvid. Dock, kom ihåg att ej skada varandra, då är det inte njutning för den utsatte. Jag har börjat avsky betygshets och detta med att man bara har en chans i livet eller i sin valda karriär om man presterar på toppnivå hela tiden. Jag är en sådan där medelmåtta till människa som är hälften praktiskt lagd och hälften teoretisk. Jag gillar ombyte, ombyte förnöjer. Jag älskar att plugga, jag tycker det är det bästa jag någonsin gjort. Jag älskar att lära mig saker, förstå, relatera och faktiskt börja använda mig av min lärdom. Dock så blir jag galen på att man hela tiden nästan måste tävla. Det är  självklart man inte ska slappa ihop totalt som student, det ska itne vara enkelt om man sen ska klara sin examen men ibland börjar man ju undra om det ska vara så som många känner inför plugget. Ständig ångest, panik och en känsla av att man aldrig är riktig klar, man skulle kunna fortsätta läsa, skriva, fundera 24 h per dygn om man så kunde, om hjärna orkade dock så orkar man oftast inte plugga så många timmar i taget innan man måste ta en paus för att hämta sig. Man kan itne trycka in lärdom. Det tar tid och det tar en hel del funderingar och en hel del samtal med goda vänner innan det verkligen kanske sätter sig där det ska och stannar. Jag skulle älska ännu mer att plugga om det faktiskt fanns tid för tanke och reflektion bakom det man gör, och att man inte stressar fram så som man gör för att man ska bli klar. CSN är inte att leka med heller för den delen, man får inte misslyckas för risken finns då att man aldrig blir klar eller att man helt enkelt får arbeta samtidigt som jag pluggar vilket många faktiskt klarar av men det är inget ajg skulle föredra, iaf inte så pass mycket som man måste arbeta om man itne får csn. Det går ut över studerna, och framförallt ut över studentlivet som faktiskt är det charmiga med hela. Skulle jag kunna, skulle jag nog vara student resten av livet. Lite på halvtid iaf. plugga halvtid, jobba halvtid. Det hade kanske varit det mest perfekta.

nej, fan nu ska jag sova än en natt. Utan Micke nu, för han har åkt hem igen. Jag har inte sovit så bra på hela tiden här som jag har gjort de senaste nätterna. Som ett barn, tätt intill honom med huvudet på hans bröst och hans armar om mig. Sov länge också men det har kanske med att göra att jag var så förbannat trött.
Det finns inget bättre än att sova med någon man känner sig trygg med. Det är för underbart. Det lättar så mycket inom en. Man slutar tänka på skitsaker och man slutar ha ångest. Man bara är. Oftast iaf.

Rock n roll vänner.
Jag har börjat få ett hem här i Belfast nu, det känns riktigt trisst att det bara är 5 veckor kvar.

Stupid Girls

JAg hatar att jag inte bäddade min säng INNAN jag gick ut!! Nybörjare Jessica, nybörjare!


Memories


Christian & jag -07, killen som verkligen övertygade mig om att jag skulle börja plugga. Brukar tänka på det när jag funderar på vad jag gett mig in på och ge honom skulden för det hela. Världens snällaste kille förövrigt!


Suddig bild jag vet, och nu blev det lite i fel ordning. Dock iaf sommaren efter studenten. Stoffe till vänster, jag till höger. Jag kommer aldrig glömma när Anna tog denna bild och bad oss backa hela tiden tills vi backade rakt in i kanten på terassen ni ser bakom och ramlade handlöst bakåt. Det var en tokig kväll, en tokig sommar. vad man inte kunde föreställa sig hur de kommande sex åren skulle bli. Stackars Stoffe har fått stå ut med många av mina och Annas galenskaper. Han skjustar oss inte längre när vi ska dricka. jag förstår honom.


Anna & Jag, tror det är två år sedan nu, juldagen. Munken som vanligt. Som ni ser så gick det nog inte helt nyktert till då heller. Det var nog en av de kvällarna Stoffe inte var så glad på oss. Haha! Stoffe och Anna är förövrigt släkt!


Ännu ett kort från Munken och detta var också ett av min och Annas återkomster till ön men vilken i ordningen det var minns jag inte. Ser ju rätt blond ut så funderar på om det inte är efter Island någongång.


Fast ibland funderar jag fan på att bli brunett igen. Det var så fint. och nej, inte svart. brunett.


Titta vad bra jag är på att skjuta lerduvor :D Detta är en jul för två år sedan, förmodligen samma jul som kortet på mig och Anna är ifrån. Kallt som fan var det. Occcch. Ingen snö. är ni förvånade? inte jag! Jag träffade en iallafall!


Jag bara måste, första veckan i Kalmar. Tror det var på Garden Partyt. Jag & Sofie. Still going strong skulle jag säga. Haha. Fan vad jag gillar den kvinnan. Hon är bäst på många sätt. Syns i vår när jag kommer hem från Irland. Då gör vi det vi är bäst på. Dricka vin, skvallra och äta!

Jag blev lite nostalgisk här, satt och kolla igenom alla bilder som jag lagt upp på bilddagboken. Det är rätt många år där nu så det finns en hel del där. Helt otroligt. Kanske ska ha såna här "titta tillbaka på tiden som varit" - moments.
Tvvärr lär det alltid bli när jag borde plugga men inte har lust.

Nu ska jag ner och hjälpa Johanna med något, hon har flyttat in i vårt hus nu så nu slipper jag springa ut i bara pyjamas och tofflor när man ska bort till henne. Yeah! OCh nej David, inte i ditt rum, rummet brevid!

Puss och kram love.

Rock´n Roll




I fall in love so easily

Chet Baker åter igen. Jag har fastnat. Det är underbart vad lite musik kan göra för en människa!

Jag kan inte hjälpa att jag blir lite irriterad på mig själv ikväll. När jag skulle välja inriktning på min uppsats i Sustainible Development så ville jag gärna skriva om något som har med djurrätt att göra och jag valde det ämnet men hade svårt att välja vilket läge jag skulle utgå från och jag fick lite förslag och fastnade för iden att skriva utifrån en marxistiskt synvinkel. Då kändes det superbra. Nu känner det mindre bra. Maxismen är den ideologi jag förstår minst och behärskar inte speciellt bra. Jag förstår den helt enkelt inte, har aldrig gjort och kommer förmodligen aldrig att göra. Varför tänkte jag såhär för? Med råge på allt så har jag glömt att skicka in titlen till min föreläsare för att jag vet inte, undvikit det kanske, trott att det skulle försvinna eller helt enkelt glömt bort det då jag har två andra ämnen så när jag fick min ide godkänd så la jag det bakom mig och fokuserade på det som komma skulle, dvs, de ämnen då jag hade andra saker som skulle vara klara före.
Nu sitter jag här med två uppsatser som ska in nästa vecka, varav en jag läst till idag och nu sitter jag och febrilt letar artiklar om marxism och djurrätt i någon slags panik och svär över mig själv. Varför gjorde jag såhär? Jag skulle göra det enkelt för mig hade jag tänkt eftersom Micke kommer till helgen så måste jag skriva klart en av dem innan torsdagkväll dessutom. Dumma dumma Jessica!
Linnea och Fia vill gå på bio, och jag vill med men vet inte om jag ska eller om jag ska leta mig djupare ner i min självömkan och panikkänslor som jag försöker förtränga genom att andas lugnt och djupt. Dock har jag träningsvärk efter 2 dagar på gymmet i rad så varje djupt andetag gör ont. Om jag kunde skulle jag förmodligen bita mig själv i svansen om jag hade någon. Att jag inte kunde i sova igår heller har ju bara gjort mig lite grining också.
Här sitter jag med benen på skrivbordet och funderar än en gång på varför jag pluggar utomlands? Jag kan inte varit vid mitt sinnes fulla bruk när jag bestämde mig för detta. Icke alls. Nejdå!

Nu är jag tydligen en torrboll också enligt Martin i klassen. Jaha. Där fick man för att man jobbar på att visa upp sin nyktra sida och vara en "snäll" och a "good" girl.

Dock sken jag upp som en liten sol idag när jag och fia var i receptionen för att anmäla att Micke och Marcus kommer ihelgen, man måste skriva in dem tydligen och de får inte stanna fler än 3 nätter. Hm. Jag passa på att kolla om jag fått någon post och det hade jag. Gissa om jag blev glad när jag såg den färggranna hästen på framsidan.
Tack Svärmor Lisa och ni i familjen Axelsson! Jag blir lika tokigt lycklig varje gång! Jag tror jag har visat alla jag känner kortet och jag måste erkänna att de är lite smått avundsjuka på att jag har så underbara svärföräldrar. Ni är underbara och jag saknar er.
Kan ju passa på att ge en känga till min egen familj som inte skickat något alls sen jag kom hit. akta er så jag itne byter familj. hehe!



Titta det fina kortet! Jag kan behöva en dalahäst på väggen här! Blir fint. Påminner mig ännu mer om Sverige!

Rock´n Roll


Money money money

Abba, det har spelats svensk musik överallt nu på senaste tiden. Igår var det Abba i taxin, och idag hörde jag och Fia Ace of Base på Centra eller var det Mace? Jag kommer inte ihåg!

Det är söndag. En riktigt bra söndag än så länge, men den lider mot sitt slut så jag hoppas jag slipper otrevliga överskningar den lilla tid som är kvar.
Sov länge idag, vi var ute rätt länge igår. Det var trevligt, jag drack lite men inte mycket och det kändes mycket bra. Jag har börjat ogilla fulla människor. Det är verkligen inte speciellt klädsamt. Vem man än är. Apartment var mycket trevligt, dock så är det ett ställe där Belfast "kändiselit" samlas och visar upp sina dyra kläder och sina perfekta sminkade ansikten. Det är helt otroligt hur mycket smink, glitter och glamour en människa kan klä sig i. Jag kan inte hjälpa att undra vad som döljer sig där under?! Jag känner mig så naturlig i jämförelse, lite foundation, mascara och ett eyelinersträck och läppglans och then Im good to go.
Vi gick vidare, träffade nog Belfast skönaste kille, eller man var han för han var över 50. Han var ett sådant enastående orginal, ett sådant man bara blir lycklig av. Klädd i dyra märkeskläder, Gucci osv. Han var underbart härligt bög också, och pratade öppet om sitt förhållande med sin man och om Apartmenst ägare som var tokförälskad i honom trots att han var hetro och inte gift. Hans livskamrat sen 25 år var med i sällskapet också. som sällskap hade de en kvinna i sina bästa år som var härlig men som förmodligen levt ett väldigt hårt liv. De tog oss iaf till ett litet ställe som heter Murials eller Muriels eller något på M var det iaf. Där var alla servitriser lesbiska och väldigt trevliga. Egentligen skulle Linnea och Fia inte kommit in för det var 25 år gräns men vakten valde att titta åt andra hållet, mycket pga av det sällskapet vi kom med. Väl inne så var stället inrett i någon slags 50-60-tals stil. Jag älskade det. Plyshsoffor och glitter och glamour blandat med trevliga tavlor. Det var som Linnea sa det: Ett ställe som var menat för gay-världen men som slutade med att belfast kultur-elit samlades där istället. Det var trevligt, vuxet och stämningen var härligt soft.
Jag var väldigt faschinerad av tjejtoaletten, den var full av tavlor på nakna kvinnor. I 50-60 talsstil. Svartvitt, elegant, estetiskt och vackert! Jag funderar fortfarande om det var tavlor på nakna män på männens toalett. tyvärr var vi utan manligt sällskap så vi fick aldrig veta. EN sak är iaf säker, dit ska vi igen!
Vi mötte upp de andra ur klassen av en slump på vägen hem, det slutade i 7 pund fattigare och ett "dansställe" som var det sämsta jag någonsin varit med om. Inte ens Martin kunde överyga oss om efterfest utan huttrande i kylan började vi leta taxi hem för vi hade bara sommarkläder på oss. (tror mer och mer av den Belfastiska stilen börjar smitta av sig på oss, tror det är bra att det inte är så långt kvar här) Väl hemma och 10 pund fattigare, kan inte fatta att taxin är dubbelt så dyrt på natten. Hemma så hade 10 pund för den sträckan vi åkte varit helt normalt men här är det svindyrt. Det brukar alltid löna sig att ta taxi hem istället för att åka buss. (om man är 4 tjejer)!

Iallafall, jag har varit och tränat med Fia idag, och det kändes riktigt bra. ska dit imorgon också. Skönt att komma igång och röra på sig igen. Efter träning osv har det varit en mysig dag, har ätit, läst lite om Taylor`s Recognition, druckit kaffe, kollat på Simpsons med Fia. Dessutom har vi städat köket och slängt en hel del, vi bor med ett gäng sluskisar. (antar att alla som flyttar hemifrån inte kan ta hand om ett hem med en gång, men ibland undrar man. Vi hittade söndermöglade kastruller idag som vi faktiskt helt enkelt bara slängde alltihop, jag orkar inte ta hänsyn längre)
Livet på Elms lunkar vidare. Jag har klarat mig undan söndagsångesten. Det känns bra. Det känns verkligen att det börjar lida mot sitt slut nu här, denna vistelse. Förra veckan var det halvtid. Nu är det 6 veckor kvar om jag inte har misstagit mig helt fel. Det är så sjukt. Det går så fort. Man vet inte hur man ska hinna allt men det ska väl gå på något sätt.

Åh, btw, jag hade strumpbyxor på mig igår, hudfärgade. Jag klara hela 20 min innan jag hade haft sönder dem. Jag är stolt. Nästa gång ska jag klara minst 45 min! Hejjja Jessica!

Har sett på "Ullared" idag på Kanal5 play, eller vi alla tjejer har kollat på det och jag har skrattat så jag nästan grät. Det är för jävla underbart att se på realitytv ibland. Vissa människor kan verkligen göra en glad. Jag har aldrig varit på Ullared men nu får det nästan vara dags att ta sig dit bara för att uppleva det som alla andra verkar uppleva.
Så mamsingen, är det inte dags? hihi, Jag vet att du avskyr tanken redan.

Farsdag också ja. Pappa om du läser detta. Hoppas du har haft det bra. om jag känner dig rätt så har du förmodligen druckit Irish Coffe och äter choklad. Kollat på nyheterna och jaktsäsongen har väl dragit igång så du har väl varit där, och du har säkert svurit över att Korven aldrig kommer bli en ordentlig jakthund.

Nu ska jag fortsätta se på svensk tv, och ja nu funderar ni säkert på varför men jag orkar itne kolla på tv i köket för alla småtjejer sitter där och håller låda hela tiden. Vi trodde vi skulle slippa dem för det är reading weak veckan som kommer men icke. De är tillbaka. Dessutom, så skönt att höra svenska också.
Vi har lagt på oss en dum ovana och det är att kommentera folk på svenska i vår omgivning när de är i närheten. Det kommer bli svårt att vänja sig av med när jag kommer hem. Igårkväll så hade vi en superhet taxichaffis som vi vilt satt och kommentera. hehe!

Nej, nu skiter jag i detta. Jag mår bra här. Jag lever.


Jag och en kopp kaffe efter en soft söndag!

Rock´n Roll Babies





Headline


Godmorgon världen!

(Headline är en Chet Baker sång och han är helt fantastisk måste jag säga. Han passar bra för ensamma, lugna fredagskvällar och ett glas rödvin. )


Ännu en lördag har nått Belfast och jag kan som vanligt inte sova längre än till nio men jag vill inte väcka de andra som säkert sover som söta små barn i sina obekväma sängar. Linnea fryser säkert, Fia kramar sin Nin och Johanna ja hon har säkert somnat om efter sina vanliga 04morgnar. Så jag har ätit organisk vaniljeyougurt med knäckemacka och kaviar på och druckit lite te medan jag streamat ett avsnitt av Private Practice. Har hittat en toppensida med hur mycket serier som helst och det fungerar faktiskt rätt så bra. Igårkväll/natt hittade jag att man gjort en serie av en av mina favoritfilmer "10 things I hate about you", jag såg ett halvt avsnitt, det var det sämsta jag sett och det går inte riktigt att jämföra Heath Hedger och Julia Stiles med några dåliga tonårsskådisar.
Jag ville helst börja om och se "Queer as Folk", serien från USA inte från Storbritanien. Jag älskar den!! Min barndomskompis Anna introducerade mig för den när jag hade några veckor ledig isomras och jag mer eller mindre sträcksåg alla säsonger. Rooaaar säger jag bara. Liberal som jag är ut i fingerspetsarna så är det en perfekt serie för oss gay-älskande tjejer. Om jag var man skulle jag självklart vara gay. Ingen tvekan om saken. Det har inget med att göra att jag faktiskt gillar killar som tjej utan för att jag mer eller mindre smälter när jag ser två killar ihop. Det är hett! Kanske väldigt knäppt av mig men jag kan inte hjälpa det. Det är fruktansvärt hett! Hm, okej jag kom precis på att min mor och kanske eventullt min far läser detta " Hej mamma, hej pappa *vinka*"

Jag åt så mycket svenskt godis igår att jag har ont i magen idag. Illamående!! För mycket av det goda var inte heller speciellt bra för mig men jag struntar i det nu för det var så överlägset bäst!

Senast jag tittade ut så regnade det inte. Det kommer med all säkerhet att börja under dagen men himlen var fantastisk vacker, helt mörkt djupblå. Jag tror jag ska ta med mig kameran till bibblan idag. Bara de andra kan vakna till liv.
Det var en så skön kväll igår, och denna morgon har varit underbart mysig. Lugn och skön. Nu har jag gått över att kolla ett nytt avsnitt av Greys Anatomy och sitter fortfarande i pyjamasen i sängen, nedbäddad under täcket och myser. Jag älskar dessa slöa morgnar när man känner att man kan ta det lugnt.

Nu ska jag fortsätta slöa tills de andra vaknar till liv.

Rock´n Roll

Does your mother know


Okej, nu kan ni ju få tro att jag är i Sverige igen men det är jag inte. Jag och en del av musketörerna har varit på Ikea i eftermiddag. Jag säger bara HALLELJUA!!
Jag kommer lägga min besvikelse på Sverige borta bara för ett tag och vara oerhört tackasam för detta underbara land en liten liten stund. Kamprad, ojoj. Jag är så glad att du finns annars hade jag nog inte kunnat få mina knäckebröd. Kassörskan i kassan skrattade åt mig när jag gjorde mina glädjeskutt när jag fick se Leksandsknäckebröd. Jag måste säga att jag avskyr bröd här, jag ogillar bröd hemma men jag avskyr det här. Jag har hittat en god limpa med russin i men gissa vad det är över då? Jo något slags sockerlager som tar bort hela alltet med att vara nyttigt. Jag tror jag blir tokig. Men nu har jag köpt på mig ett lager med knäcke, jag tror jag ska klara mig ett litet tag iaf.
Annars inhandlades det gifflar, lite svenskt godis, peppakakor, glögg (hör och häpna), ni som känner mig vet att jag inte dricker glögg men jag kände att jo, nu är det dags att lära sig. Den var dock alldeles för söt. Jag har också köpt lingonsylt och unnade mig två kakor när vi lunchade i resturangen, punchrulle och chokladboll. Ojoj, tänker ni. Hon kommer rulla hem och ja det kommer jag. Ni får nog bärga hem med mig lyftkran!!
Nej alldels underbart har det varit idag och vi var verkligen toklyckliga av denna lilla utflykt som fick oss glömma allt vad skola, stress och ångest heter och bara slappna av och ha det trevligt.
Ikväll firade vi med middag, pasta och ädelostsås. Underbart gott och nu sitter jag här och var egentligen färdig för att gå vidare men nej, jag vill inte. Jag orkar inte. Jag ville bara vara och avsluta denna toppendag i mitt lilla skyffe till rum men lyckligt medveten om att jag har det så fruktansvärt jävla bra. (ta stenhårt i trä nu för annars smäller det väl)
Har städat upp här så nu ser det någolunda stiligt ut, försökt delat ut det sista av Davids saker som han lämnade och nu är mitt golv tomt på saker förutom mina fruktansvärt snygga gummistövlar.

Här ser ni dem tillsammans med pyjamasbyxor och en bit av min sängkant, mina fina tofflor och min tvättpåse och mitt fruktansvärt sexiga golv. Heltäckningsmatta is the shit. Får ni chansen, så se till att ni verkligen begraver era hus i dem. Det finns inget mysigare och hälsosammare...... Who the fuck Im I kidding?! Jag avskyr dem. Går inte att hålla rena, sprider äckliga bakterier och dammar. BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!


Vi intar en aningens skönare sängar än de vi har här på Elms och vägrar lämna dessa!


Älskade Ikea och hemma. Gult och Blått is the shit!


Vikingar är vi allihopa! (det blev en hel del skratt från en äldre man som såg oss bli helt lyriska i dessa fina små hattar)

Lite bildspel där från dagen. Det var underbart. Jag hittade även på Sainsburys yougurt med blåbärssmak så jag köpte den och ett nytt hårspray då mitt förra jag köpte var värdelöst och snart slut. Jag hoppas på det bästa nu från det nya!

Nej nu ska jag sussa tror jag, eller ta bort det där sminket som aldrig fick visa sin perfekthet utanför mitt rum och sen bädda ner mig med lite choklad och fortsätta lyssna på Chet Baker och bara njuta! Jag har förälskat mig i honom. Underbar soft musik, perfekt för en kväll som denna! Softaste kvällen på väldigt länge och så himlans bra på många många sätt och vis!




Puss på er!

Rock`n Roll!

Två + Två

"Gud som haver barnen, riktigt kär. Se till mig som aldrig någonsin lär" - Thåström
Sitter och lyssnar på p3rock. Det har spelats en hel del bra ikväll. Inte för att jag riktigt har hunnit reflektera så mycket över det för jag har suttit och slitit med källorna till min uppsats som ska in imorgon. Sen helt plötsligt vaknade jag upp och insåg att det var min husgud som spelades och la ner hela alltet vad som kallas för uppsats. Ibland måste man veta när det ska vara nog. Jag har väl kanske inte riktigt slitit så hårt som man kan tro men den har blivit skriven och klar och jag känner att jag är lite ringrostig när det kommer till mitt planerande. Det här med källor, jag tycker vi bojkottar dem. Jag insåg när jag hade skrivit ner hela min uppsats att jag hade skrivit mestadels rakt upp och ner från det som fanns i huvudet efter att ha läst (läs:skummat) en del böcker och artiklar, vilket resulterade i att jag satt med en uppsats utan källanvisningar. Då tänker förståss ni: Vad är det för dum högskolestudent som inte tänkt längre än så? Då svarar jag: Jo, en väldigt sinnesförvirrad & trött människa! Så min kväll har i det hela stora gått ut på att försöka hitta vart jag fått all fakta ifrån. Tur för mig att jag hade antecknat en hel del men det var ett citat som tog mig 40 min att hitta i en av böckerna. INTE KUL!
Sen mitt citat från några dagar sedan: *suck* Någonstans vill jag få med att Sverige är bra. Ja jag fick nog in någonstans att Sverige var bra men jag är kluven just nu. I mina ögon har Sverige idag gått emot allt vad jag trodde Sverige stod för och som både jag och Linnea sa förut under middagen och på msn: Vi är besvikna och DET är mycket värre än att vara arga.
Fia och Johanna är på pubquiz och leker med de andra från klassen och övrigt folk som brukar vara där på torsdagar. Jag hoppas de har kul men jag kände inte alls för att gå ut och roa mig ikväll. Imorgon blir det några öl är det tänkt och det är precis lagom. VI ska till Ikea med och mysa lite och njuta av en fri eftermiddag efter att vi lämnat in våra första uppsatser skrivna i detta land. Jag borde vara nervös, men någonstans sluta jag oroa mig när David åkte hem.
Helgen blir full av plugg och säkert en hel del fika på Hope Cafe som ligger vid bibblan. Några öl slinker väl ner och jag ska försöka gå och träna. Var och träna igår och det var så skönt. På söndag är det kyrkan åter igen, vet dock inte vart vi ska men det brukar lösa sig. Nästa vecka är reading-weak. Inga föreläsningar eller seminarier, det kommer vara tomt här vilket är skönt. Ska skriva på uppsatser och förbereda dem så gott det går så jag kan njuta av helgen då Micke kommer hit och förgyllar min tillvaro. Det kommer bli skumt. Att han kommer hit. Han har aldrig varit en del av min vardag när det kommer till plugget och skolan eftersom vi har ett distansförhållande hemma i Sverige, och nu när jag pluggar här är han ännu mindre del av min vardag så det känns lite som att två olika liv ska mötas! Det ska bli spännande och se vad han tycker om detta, och om kyrkan!

Nej, nu ska jag ta en nattmacka och sen blir det bums i säng! Ska se lite Weeds som jag fick av David, såg på det igår men det var lite småskumt att se på en serie som jag börjat titta på tillsammans med honom utan honom. Hm. Jaja. Helt enkelt så får man vänja sig bara.

Rock´n Roll, God Save the queen etc.


Hästen och jag vinkar godnatt till folket från rummet på Elms Village, Rowan Gardens 3.
(Jag har kommit på att man kan fota med sin webbcamera, de ni)

Wake up



Jag vill morra riktigt riktigt ordentligt idag. Vad i helvete tänker Sverige med. Säga ja till att de får bygga gasledningen i Östersjön. Ser ni hur nära min Ö den går? Jag ser mitt kommande pensionärsliv försvinna i en gasexplotion, jag som sett fram emot att tillbringa en hel del tid där på min ålders höst. Jag får nog helt enkelt tänka om om jag nu blir över 30 år.

Nej det är självklart att man inte ska få lägga sig andra länders energipolitik men vi är mitt uppe i en miljödebatt. Och vad är det som alla gnäller om, Bevara Östersjön. EEEEH! Ännu en gång så bevisar våra politiker att allt i slutänden handlar om pengar och inte vad som faktiskt är viktigt. Det finns pengar till allt men inte när det kommer till att satsa på att bevara vår miljö. Det handlar inte om att det inte går, det handlar enbart om den politiska viljan. Förbannade jävla helvetes politiker. Ja nu använde alla icke politiskt korrekta ord och jag som läser statsvetenskap borde veta bättre men nej, jag blir så förbannat upprörd. Ska vi förstöra vår värld eller ska vi försöka bevara den? Kan ni bestämma er någon gång så jag vet om jag ska satsa på en framtid med kommande generationer (familj & barn osv), tänka på vad jag köper för att gynna ett sustainible samhälle osv eller ska jag helt enkelt skita i allt och fortsätta konsumera, förstöra och tänka oetiskt jämt mot naturen och göra de människor som redan är fattiga ännu mer fattiga.
Nej, politiker ska jag aldrig bli. Det verkar som man tappar all verklighetsuppfattning när man entrar den världen.
Och kom igen, rädda för Ryssland fortfarande? Suck!

Nej, nu ska jag försöka knyta ihop min essay som ska in imorgon middagstid och inrikta mmig på om kvinnorörelsen är aktiv eller ej. Men vänta, ska vi inte skita i det också, göra samhället unequal igen? Förlåt att jag använder mig av ett engelskt ord men jag har för en sekund glömt vad det är på svenska. Vi kan ju lika bra jobba på det samma gång som vi tydligen strävar bakåt i miljöpolitiken.
Nej, Jag är besviken på Sverige. Riktigt besviken! Sverige som brukar vara bra att visa framfötterna och har fått bra kritik både i min feministkurs här och hållbarutvecklingkurs får fan bakläxa idag! Fy på er!

"Im gonna miss you like a child misses her blanket"

Ja jag har ändrat övertexten, för jag har suttit här hela kvällen och lyssnat på en massa musik, jag har försökt benat ut min uppsats som är deadline på fredag. Jag har skrivit ungefär hälften men det känns relativt bra och jag vet hur jag vill ha det mer eller mindre, det svåra är bara att få ner det snyggt på en bra engelska. Iallafall, titeln var det ja, ja den skulle ju spegla denna veckas största händelse. Att David har hoppat av, och jag tycker att Fergies "Big girls dont cry" passade bara in här, eller ja iallafall den frasen. För jag har gråtit en massa ihelgen men nu är det slut på det och det enda som återstår är "Im gonna miss you like a child misses her blanket" Du förstår, jag förstår!

Sitter här med en kall kaffe från gymmets kaffe och äter frukost. Lyssnar på Gotlands radion, det är musiktimmen men det är rätt soft med lite radio-musik, och det är inte NRJ utan verkligen bra musik. Just nu någon 50-tals klassiker. Mys!
Klockan är bara 8:45 och snart är min frukost slut men jag har dragit ut på den, hade ingen bra hemma så gick förbi Centra på vägen från gympasset och köpte lite yougurt och hittade ett russinbröd som var riktigt billigt så köpte det och ost. Bättre blir det väl inte, eller jo, om kaffet hade varit varmt så kanske. Jag saknar att inte kunna brygga eget kaffe. Jag är sådan kaffemissbrukare, spec i tentatider och jag anser att de kommande veckorna är just en sån period. Jag vill inte ens tänka hur mycket pengar jag lägger på just kaffe. Tur att det känns som att det är billigare här än hemma men det är nog något jag lurar i mig själv för att rättfärdiga mitt kaffeköpande. Dock är allt kaffe man dricker här fairtrade vilket känns riktigt riktigt bra. Nu till vad inlägger egentligen skulle handla om:

Idag har varit en riktigt sorlig dag redan, jag gick upp vid 04:00 för att följa med min älskade vän David ner till stan till bussen som går till Dublin Airport. Han lämnade oss idag! Det är skönt för honom att han får komma hem men för oss läs: (mig) så kommer det alltid fattas någon här. Min bästa vän har verkligen åkt hem. Dock som vi har sagt, det är inte slutet på något, bara en början. Vi ses igen. Det känns bara så himla skumt att jag inte kommer se honom varje dag, jag är så van att honom nära mig hela tiden, så det kommer bli en stor omställning. Dock så skulle detta komma förr eller senare eftersom vi skulle varit klara till sommaren men hade inte räknat med det än. Vi har iaf tagit vara på de senaste dagarna och det har varit riktigt mysigt. Bara gjort såna saker som vi brukade göra, vilket i det stora hela handlar om att se på Weeds (förut var det DHW och Family Guy) och sovit. Igår somna vi klockan 20:00 någongång mitt i ett avsnitt, det kändes väldigt Kalmar. haha. Vi har dock kommit varandra mycket nära i höst, delat med oss så mycket av oss sjävla. Haft långa samtal om precis allt och inget. Han är verkligen en helmysig kille och jag tycker om honom så mycket. Han är min "Partner in Crime"! Kommer bli konstigt med ett Kalmar utan honom i vår, väldigt konstigt! Tur att det finns infrastruktur! Sen kommer vi alltid ha Götet! Läser du detta David, massa kärlek till dig! Vi ses snart! Hästen håller ställningarna här åt dig så länge. Han är dock inte lika varm och är inte speciellt stöttande när man har ångest och behöver trygghet men han får helt enkelt duga. Som Johanna sa: Man kan inte ersätta någon med något annat!

Nu måste jag nog duscha, ska på föreläsning till 11 i "Contempory theories of Justice", sen ska jag skriva uppsats i "Women and Politics" som ska vara inne på fredag. Blir långa två dagar nu. Önska mig lycka till. Nu jävlar ska det gå.
7 weeks to go!



Jag och Partner in Crime "Giants Causeway"


Hemma i Kalmar vid Valborg!

Rock´n Roll vänner!



RSS 2.0