Jag är så trött på cancer

Jag är så himla trött på cancer. sådär himla trött och det går inte att kasta bort det, bränna upp det, ignorera det som man kan göra med mycket annat man är trött på.

Ständigt tycker jag mig bli påmind om denna västerländska välfärdssjukdom genom att höra om vänners vänner/släktingar/närstånde har insjuknat och gått bort.
Sällan jag hör en sån där lyckohistoria nu för tiden. Jag känner att jag behöver en idag.

För om några timmar ska jag gå och ge världens varmaste kram till en mycket nära vän som förlorat någon hon älskar i denna förbannade skitsjukdom som jag är så trött på, och jag har svårt att hålla tårarna tillbaka.

Väntar själv på att en närstående sakta  men säkert ska somna in pga av skitsjukdomen och det äter upp mig inifrån. Kopplar bort det med att träna - kör nu ca: 6-8 pass i veckan. Koncentrerar mig stenhårt på saker jag tycker om, njuter av och älskar för att orka med att se min älskade mommo vittra sönder och tappa livsgnistan mer och mer för varje dag som går. Det enda hon ser fram emot är besök. Och vi besöker. Flera gånger i veckan besöker vi. Flera gånger om dagen pratar vi i telefon. Inte långa samtal, för det orkar hon inte längre.

Förr, när hon sa att hon väntade med att somna in tills någon av mig eller min syster kom tillbaka från längre resor eller  boende på annan ort, kunde jag vifta bort det. Martyr som hon kan vara. Hon är en sån liten bitter kvinna men ändå älskar jag henne.
Men nu, nu tror jag faktiskt på hennes ord när hon säger att hon ber varje kväll för att syss ska hinna hem och att hon på något sätt verkar vänta på att syss ska slutföra sin Afrika resa.

och det kanske finns ett visst öde med att jag blev kvar på Gotland ännu en höst. För inte kan jag bara dra nu. När min älskade mommo är så sjuk. Det kan jag inte, det vill jag inte. Så jag är kvar. Njuter av tiden som vi har kvar. Njuter av en höst på Gotland, njuter av höstens färger, dess lukt, dunklet, mörkret. Det är så speciellt när man kommer på att man verkligen är precis där man helst vill vara. Här. Det finns en mening med att jag är här. Jag vill vara här. Jag älskar att jag får uppleva hösten där man kan se stjärnor, känna lukten av natur och på söndag ska jag få rida. Jag går på gymmet och svettas, jag äter middag och går på jazzklub med finaste Anna. Hon som också är här och njuter att vara nöjd för tillfället. jag får umgås med min familj när vi som mest faktiskt behöver varandra. Jag njuter av livet som jag trivs med. och jag ska få rida på söndag. Äntligen. Jag tackar för att jag får göra de saker jag älskar under tiden jag väntar på det som verkligen gör ont i mig.

Jag är så trött på cancer

Så...

...ikväll ska jag ta en promenad bort till videobutiken, där en av mina äldsta och närmaste vänner jobbar och ge henne världens största kram och säga att jag finns här - för inatt förlorade även hon en mycket nära släkting. I den sjukdomen som jag är så fruktansvärt trött på. Cancer.
Och det är tungt. Även för mig. Kommer man från en liten by känner alla alla, speciellt när man växt upp tillsammans så lär man också känna varandras släktingar.
Anna var en av de första som ringde mig när min morbror gick bort - också även i den sjukdomen jag är så trött på. Han var något år äldre mig när han försvann, jag var 15.

Så ikväll är det min tur. Att finnas där, ännu en gång, för någon jag älskar. För ännu en person som förlorat någon de älskar i den där sjukdomen jag är så oändligt trött på.




Jag och Mommo för någon vecka sedan.

Nu ska jag ta min klump i magen och aktivera mig.

glöm inte att stödja Rosa Bandet som pågår under Oktobermånad eller vilken som helst cancerförening ni helst känner för. Alla drabbas vi av cancer - på ett eller annat vis. Och det gör ont.

Rock´n Roll







You & Me









(Jag vet inte varför bilderna blir gryniga i bloggen för, de är inte alls det på min skärm utanför. Jag förstår mig inte på hur man gör för att kvaliten inte ska dala heller. Nästa sak att lära sig kanske)

Vart kan vi ha gjort denna helg?



Vi har varit och kryssat. Inte riktigt vad vi hade gjort om vi valt själva men det var en julklapp vi inte hade löst ut ännu. Vi fick presentkort på en massa pengar på Viking Line av familjen förra julen. Meningen med detta var INTE att vi skulle supa oss fulla på pengarna osv. Utan det var att vi skulle ha en helkväll på deras spa-avdelning. VIlket vi hade. Mysigt till tusen och vi gjorde en helt fantastiskt behandling med bad i kroppsskrubb, bada träbadkar, oljas in, massage med varma stenar mm. Yumyum. Gjorde susen mot stela muskler. Bra julklapp. Perfekt. Nästa gång utan fulla människor tack!
Vi unnade oss 2 öl efteråt innan vi däckade i våran hytt. Åt frukost dagen efter. Micke gick de back på när det gäller buffe. Haha.
Sen sov vi vidare några timmar (läs: hela  vägen tillbaka nästan).



Vi avslutade helgen med äggmackor, massa kaffe, mys och serier.
En helg fri från träning, en helg bara vi två. De är väldigt sällsynta. Vi tackar och bockar för det.

Rock´n Roll

appråpå mänskliga rättigheter och demokrati

Kaddafii är död säger de på radion min.
Enligt uppgifter sköts han till döds. Avrättning? Skadeskjutning som ledde till död? Spekultationerna är ganska många just nu om man följer nyheterna. Det har jag gjort, senaste två timmarna. P1 i mitt hjärta på jobbet.

Int fick han iaf känna av det där med demokrati och mänskliga rättigheter, den där Kaddaffi. Det där som demonstranterna som tillslut övertog hans land med ganska mycket hjälp från EU och Nato vill ha, om jag förstår det riktigt.

Föregå med gott exempel?
Nä, det verkar inte så.

Inte tillämpades de metoder som människorna stred för.

Kanske var det bara rättvisst om man får tro på de utsagor som människor berättat om hans tyranni?

Råttor kallade han sitt folk

En tes som går hett på nyheterna är att han hittades och mördades i en kloak.

isint it funny? Om det var sant. Var han den store råttledaren över sitt råttfolk menade han då?

Livet bet tillbaka på honom själv, om man ska tro på att det var sant.


Jag känner mig mest stum. Svårt att veta vad som hänt, vad som kommer hända och jag tycker det är svårt att anpassa mig till det att de skjöt honom till döds. Varför?

Jag trodde de stred för demokrati och mänskliga rättigheter. Gör man det enligt mig, så betyder det att alla är oskyldiga tills man döms i en domstol. Att allt, trots de som kallas för terrorister, folkmördare, diktatorer osv, också ska ställas in för rätta. OCH först om de döms, betala sitt straff. Inte innan.

Om jag förstår det hela rätt så fick han vad han förtjäna, han fick smaka på sin egen medicin som det heter.
Jag kan ändå inte tycka det är rätt. Inte när man jobbar för demokrati och mänskliga rättigheter.

Då ska man sona sitt brott först efter man har dömts. och att dömas till döden är ett alldeles för lätt straff. Att dömas till döden innebär inte att man får betala för sina brott, snarare att man befrias för lidandet av ett straff.

Nä, jag tror att det var ett stort misstag att döda honom. Stort misstag.

Jag ser fram emot spekulationerna kring hur det gick till och varför de kommande dagarna. Konspirationsteorierna är alltid roliga.


Jag önskar dock att de nu fixar detta, att sadla om. För nu ska ännu ett land som styrts under diktator börja tänka själva och börja utveckla sin väg här på jorden.
Det är inte lätt, det ska ni veta. Att bilda en demokrati. Att tänka själva. Att utveckla. Att styra. Att leda.
Ju fler valmöjligheter, desto luddigare, svårare, storartat blir det.

Som att släppa kalvar på bete efter att ha varit instängda och alla har vetat sina platser. Nu ska allt kastas om. Nu börjar det om. Tror det kommer bli många bakut innan det lägger sig.

Att störta en regim är en sak, stor. Men att bygga ett land. Det är ett bygge som aldrig blir klart.

Men vem är jag att sitta och spekulera och dömma. Jag sitter i mitt trygga Sverige på min stora röv och tycker jävligt mycket. Jag har aldrig behövt demonstrera för mina mänskliga rättigheter. Om jag hade fått göra det, kanske jag bara hade varit jävligt glad över att han är död.

Lycka till.

rock´n roll

Extraknäckat som bonde samt Ekodagen

Dålig uppdatering har det blivit.
Lite mycket att göra och allt för mycket runt omkring denna vecka.

Har extraknäckat som bonde hemma hos pappa nu några dagar utöver det vanliga jobbet. Det har varit mysigt att få ta på sig gummistövlarna och knata ut i ladugården. Nu har pappa bara en massa tjurkalvar och stutar, inga kor som ska mjölkas. Men det är lite jobb att få 14 småkalvar att dricka mjölk, varav 9 går tillsammans. Så man måste vara snabb, smidig och ha bra koll på vem som har ätit och vem som försöker stjäla.
Natur säger bara. Jag älskar natur. Det finns inget som slår natur. Inget.

och på tal om natur.

Igår var det ekodagen på Gotland. Då hålls det på föreläsningar varje år på ett visst tema som väljs ur.
Iår var det vatten. Några gotländska föreläsare presenterade sina projekt, som alla rörde vatten då. Intressant. Speciellt det museum några människor har öppnat på södra gotland i en gammal prästgård, en av deras nyaste utställningar handlar om Östersjön. Deras tanke är att att folkbilda människor och sprida den akademiska kunskapen som finns om Östersjön ur olika perspektiv. Dit måste man åka.

Dragplåstret för kvällen var Mattias Klum. Har ni inte hört om honom tidigare så är han fotograf och dokumäntärfilmare. Han var den förste svensk som fick sitt foto publicerat på framsidan på National Geografic. Det är en stor bedrift. Dock är det inte bara det han gör. Han är en otroligt bra talare, berättade om sina äventyr runt omkring världen då han arbetar som frilansare. Det han gör, är inte bara att han fotograferar utan han upplever, han lär sig om områdena han befinner sig i, och blir engagerad. Det märks på en sådan person att fotograferingen är inte den enda passionen för honom, utan hans jobb, att förmedla världen, naturen till oss andra är en lika stor passion.
Han har förstått det där med att naturen är ett måste för människan för att kunna existera. DET verkar det inte vara många som faktiskt tror på.

Men som naturmänniska vet man det här. Att människan behöver naturen för att överleva, vi kan inte utrota den, förinta den eller fortsätta förstora den. Det är naturen som ger oss våra liv, våra mediciner, våran luft som vi andas, våran föda, våra jobb mm. men vi behandlar inte alltid naturen väl.

Naturen kan fortsätta finnas utan människan, men människan kan inte leva utan naturen var väl ett av de teser Mattias drev. Och det stämmer. Jag vet. Jag är naturmänniska, natur framför stad. Alla gånger.

Jag rekommenderar att gå in på Mattias hemsida och titta på hans fantastiska bilder och läsa om hans olika projekt.

http://www.mattiasklum.com/

...och sist. Får ni chansen att gå och lyssna på honom. Gör det. Jag har suttit på så många föreläsningar och jag tror att han är tamifan den bäste föreläsare jag lyssnat på.

Lillasyster

Syster. Inte för att var elak men jag kommer nu att höja din hemlägntan delux till 10.

varning för känsliga julhatare men det närmar sig jul banne mig trots att det bara är Oktober.









Till dig Lillasyster!

Nu orkar jag inte vänta in mamma längre. Nu går jag ut.

Rock´n Roll

On this earth, a shadow falls

Nästa gång jag är i sthlm ska jag passa på att ta en sväng förbi Fotografiska och titta på fotografen och regissören Nick Brandts utställning.

Ni kan läsa mer om Brandt och titta på några av hans fantastiska bilder av Afrikas djur på Fotografiska´s hemsida.
Eftersom jag inte förstår mig på hur man fixar snygga länkar i texten så får ni hela länken här nedan:

http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/On-This-Earth-A-Shadow-Falls

Här kommer några smakprov jag hittade på fotografiskas hemsida:






Alla bilder är copyrightade Nick Brandt och lånade från fotografiskas hemsida.

Jag tycker de är helt fantastiskt fina. Det finns inte mycket som slår storslagen natur och djurliv.

Nu ska jag på stan och fixa massa saker med mamma för mommo, mamma står och hoppar här i bakgrunden och tycker att jag ska öka. Så jag ökar!

Rock´n Roll

Korrespondenterna

Korrespondenterna

Utrikesmagasin. Avsnitt 6 av 10. Peak oil. Världen har gjort av med över hälften av klotets oljeresurser. Snart kan inte oljan längre vara drivmedel för världens tillväxt. Vad gör världen för att lösa problemet? I Sahara har flera av oljeländerna insett att det svarta guldet håller på att ta slut och bland annat Algeriet satsar nu på solenergi. På Kanarieöarna kommer smart teknik att göra en av öarna helt självförsörjande på energi. Men i Kanada satsar man allt mer på att utvinna oljesand - en dyr och miljöfarlig process som blivit lönsam nu då oljepriset skjutit i höjden. För samtidigt stiger nämligen behovet av olja, trots att världen för klimatets skull måste minska koldioxidutsläppen. Även 13/10 i SVT2, 13/10 i SVT24, 14/10 i SVT2, 15/10 i SVT2, 16/10 i SVT2 och 18/10 i SVT2.

Programledare: Lena Scherman.

Se Korrespondenterna i SVT Play

 


Inlägget är taget rakt infrån www.tv.nu

 

Hinner ni inte se det ikväll, så finns alltid Svtplay. Fint va? :)

Nörden är framme. Nu kommer det dyka upp fler och fler samhällsinspirernade inlägg. Jag är ju trots allt snart Statsvetare.
Så det finns en liten samhällsnörd  i mig, alltid ute att efter att lära mig mer om samhällets funktion. I alla dess former.

Stayed tuned

Rock´n Roll

Bokens Dag

Det är bokens dag idag hörde jag. Därför lägger jag här upp 4 bra böcker.

Den första är Astrid Lindgrens Pippi - En bok ALLA ska ha i bokhyllan oavsett ålder. Jag älskar Astrid. 27 år och jag läser fortfarande Astrids böcker eller ser filmerna.



Den andra är John Ajvide Lindqvist "Låt den rätte komma in". Jag lyssnade på denna ljudbok på jobbet i våras. Jag har lyssnat på de flesta av Lindqvist böcker och alla är lika härligt mystiskt mysiga, men vampyrer ligger ju i tiden så att säga.



Den tredje är AW W. Johansson "Europas Krig" och är kurslitteratur jag haft under åren och den är riktigt läsvärd. Har fortfarnade inte läst hela boken utan bara vissa stycken men den passar alla som vill veta mer om Europas krigshistoria. Berättande och lättläst och ibland väldigt obehaglig. Men livet har sina obehagliga stunder, bara bita ihop och göra sig medveten om dom.



Fjärde och sista boken ut är Raine Gustavsson´s självbiografi. Läs den, bli lite mer medveten om de hemlösas situation. Raine är en fantastisk författare och hans liv berör en djupt. Att leva utanför samhället är INTE lätt och att hela tiden bli motarbetad när man försöker ÄR inte så det ska gå till i Sverige kan jag tycka. Men det finns ljusglimtar, Raine verkar vara ett ljus i mörker bara han. Hoppas han fortsätter skriva.




Rock´n Roll

Följ mig

Följ min blogg med Bloglovin

Proudness

Jag är så jävla nöjd med mig själv. Fast detta är från igår så vi får väl se om jag är lika nöjd idag :)

Sprang 8.5 km på gymmet igår. Mitt max brukar ligga på 5 och då är jag helt slut. Nu sprang jag nästan dubbelt så långt och det kändes lätt. Skulle orkat 1 mil. Nästa gång blir det milen. Då bjuder jag nog mig själv på ett par nya träningsbyxor.

Nu ska jag iväg och träna, sen blir det flytta mommo från sjukhuset till kortis för att sedan jobba.

Rock´n Roll

Ta Debatten

Socialdemokraterna och Vänstern väljer att inte medverka i kvällens Politiska Debatt i Agenda.
Jag blir så trött.

Sträck på er, brösta upp er, ställ er där och agera.

TA DEBATTEN

Det är det ni är anställda för, det är det ni ska göra. Det är ert arbete. Det vi "valt" er för att göra.
Inte får man fler väljare när man står över att debattera med Sverigedemokraterna.
Jag trodde inte man skulle begå samma misstag om och om igen.

så igen

TA DEBATTEN

Jag blir så trött.

Ni kräver att medborgarna i Sverige ska göra sitt arbete. Vi kräver att ni ska göra ert också.

Jävla stoppahuvudetisandlådan-spel fungerar inte.

TA DEBATTEN

Rock´n Roll

Pray the Devil Back To Hell


(Bild lånad från UNIFEM)

Sitter och tittar på den fantastiska dokumäntären om Liberias kvinnor.

Ni har väl inte missat vilka 2 av de 3 kvinnor som fick dela på Nobels Fredspris kommer och agerar från?

Fredspriset 2011: Liberias nuvarnade president: Ellen Johnsson SirLeaf. Afrikas första kvinnliga president samt fredsaktivistern Leymah Gbowee. Hon var en av de som startade fredsrörelsen "Women of Liberia Mass Action for Peace" och en av de som såg till att en kvinnlig president var möjlig.

Den handlar om hur Liberias kvinnor enade sig mot inbördeskriget och fick ett fredsavatal att skrivas 2003. En mycket viktigt milstolpe i Liberias historia, samt en väldigt viktig milstolpe för de Liberianska kvinnorna.
Det handlar om en stark grupp kvinnor (både kristna och muslimska) som UTAN våld organiserar sig mot våldet i landet. Som genom sina protester och insamlingar lyckas förändra sitt lands väg. Och som uppvisar mod, ärlighet, varmhet och som borde vara en förebild för de flesta av världens länder.

Kvinnor kan!

...och för att citera min gode vän Sofie: ja och fantastiskt nog så kan de mest i länder där det är livsfarligt att vara kvinna

Se den på:

http://svtplay.se/v/2559730/dokument_utifran/be_djavulen_tillbaka_till_helvetet

Sånt som får mig att rysa över hela kroppen. Människor som agerar. Människor som tror, vill och agerar. Jag beundrar dom,  de som agerar utan våld och tar över en situation de logiskt sätt inte borde kunna ta över och vinna.
Och så finns det människor som påstår att kvinnor inte kan. Hmf.



Rock´n Roll




I was made for loving you







Spenderat helgen med min älskling. Som hatar vara med på bild men jag tvingade honom lite. Det får man göra. Its a womens world. Mohahaha.

Rock´n Roll


Do you know the muffin man?












Mamma och jag bakade muffins och hade med oss till mommo som är tillbaka på sjukhuset igen. Vi är stammisar där sedan i våras. Tror vi varit på de flesta avd. nu. Hon får nog komma hem efter helgen. Förhoppnigsvis får de stopp på blödningarna från metastaserna och med ett bra blodvärde. Då ska vi åka till Brunsgatan och fika. Hennes hem. Inte sjukhus och inte kortis. Hem till henne, där hon känner sig trygg, till det hem hon saknar med blommorna, sitt kryp in. Hon kommer aldrig komma hem dit igen. Ett steg till taget i livet och hon sörjer.

Ni är inte så många som läser men jag är djupt imponerad av personalen som jobbade på akuten igår. Guld värda. Tänk om all vårdpersonal var som er.

Haft en helg med Micke också, vi sov mest. Båda var trött men det är mysigt att ha någon man kan sova med också.

Rock´n Roll




Head over heals for you


Åt bullar med bästaste Anna häromkvällen och diskuterade livet, studier, jobb och politik. Underbart härligt måste jag säga. Hon är så bra. Smart. Det är så ofta jag känner att jag inte har något gemensamt med människor jag känner, de förstår inte, är inte intresserade av det jag intresserar mig för och är ganska så instängda i sina egna världar och där känner jag mig inte hemma. Finns de människor man inte behöver anstränga sig med, och hon är en av dom.







Rock´n Roll

Naj huu, int skaa ja int naj.

Nedan följer en konversation mellan min far och min syster på facebook. Ni som säger att det är svårt att förstå gotlänningar ibland, försök förstå när de skriver som de pratar. Jag blir galen när jag får sms på gotländska. Prata dialekter är en sak, skriva dom är en helt annan. Haha.




Mikael Hansson
Skudd ba saje att BALLE har fat en ny vårdnadshavare STÅR nå pa en balkong iä stan
·
  • Du, Suzanne Stenmark och Josefine Hansson gillar detta.
    • Josefine Hansson ja hoppes du to reda pa um de nye vardnadshavarna e nag o ha? um dem ta hand um han pa ratt sajt mejna ja! hur mar hobbe?
      tisdag kl. 09:57 ·
    • Mikael Hansson jo de ä nugg bra men ha frosa nog lete får ta o eldä
      tisdag kl. 20:23 ·
    • Josefine Hansson aij fy fan! lagg pa ha eijn filt kansk du skudd gere? ja va i kongo igar u drack bananol, typ sum dricku!
      för 19 timmar sedan ·
    • Mikael Hansson naj koss va de låt gutt ta haim lete ti mi
      för 13 timmar sedan ·


To light up the sky



Det börjar bli höst, på riktigt nu. Detta är vad jag har eller kommer införskaffa för att göra den så mysig som bara möjligt. Sen är det bara slita allt tills det inte finns något kvar. Jag är ingen fanatiker att lägga mycket pengar på kläder. Jag köper när jag verkligen hittar något jag vill ha och bär det nästan jämt, haha.
Har man uniformsjobb så bär man inte så mycket privata kläder alls under veckorna.


Den lila tröjan är från Åhlens
Väskan är också från Åhlens
Leggingsbilden tagen från HM
Ugglan vet jag inte riktigt vart den kommer ifrån
Kängor, självklart från Dr Martens.

Rock´n Roll

Life and how to live it



Höstmys i soffan efter dagens "måsten".  Bästa pyjamasen, gårdagens DN man inte hann läsa, en varm kopp Kränkute, och jag önskade jag hade en stor godispåse men jag får vänta till lördag. Godisdagen.

Dagens skill blev att försöka mig på hur man kodar. Kul. Pilligt.
Benpasset på gymmet gick riktigt bra, så bra att jag fick sån huvudvärk efteråt.

Och jag har ätit två kanelbullar till kaffet. Två små. Goda var de. Mammas hembakta. Jag tänkte baka själv men jag fastnade i kodningsmallar och huvudvärk.

Snart ett avsnitt till av Vampire Diaries och sova.

Rock´n Roll

Over the rainbow









Jobbat helg. Lämnade cykeln på hamnen igårnatt. Fick skjus hem. Jobbat idag. Tog en promenad. Hämtade cykeln. Fick tillfälle att ta lite bilder.

4 dagar kvar på mitt 11 dagars race. Sen sovmorgon. Långfrukost i morgonrock. Höstmys.

Rock´n Roll

RSS 2.0