Stereo Generator

Efter en lång dag först på bibblan som inte gav något resultat mer än att alla böcker vi ska läsa är utlånda så gick vi till starbucks för lite kaffe. Efter det knallade vi ner mot stan för att Johanna skulle handla en tröja och Linnea en klänning. När fötterna började tröttna så satte vi oss på Auntie Anne och låt lite mat innan bion Julie & Julia. En söt liten film som jag rekommenderar för folk som gillar mat, kärlek och lite finurlighet.

Nu sitter jag här och är helt lyrisk över att jag kan lyssna på Gotlands Radion´s sändning på webradion från Wadstuck isomras. Stereo Generator. Ett gotländskt band som jag fullkomligt älskar, de är riktigt riktigt bra. Får ni någonsin chansen att se eller höra detta band. GÖR DET. Fucking awesome! Känns bra att sitta i sitt korridorsrum i Belfast och lyssna på lite gotländsk musik. Samt radio, lyssnade på nyheterna förut. Man kanske skulle börja göra det lite oftare. Det känns som jag fortfarande är till viss del på semester men imorgon börjar allvaret. Då ska man börja anstränga sig igen. Har varit ledig alldeles för länge nu. Jag behöver det, rutiner och vardag.
Dock gillar jag att man gör så mycket mer saker nu än vad man gjorde i Sverige, mycket för att saker och ting är mycket billigare och känns mer tillgängligt. Som bio, kostar praktiskt taget ingenting. Jag har varit 3 ggr på 2 veckor nu och jag har nog fortfarande inte kommit upp i priset av vad en biljett kostar i Sverige.
Man har sedan råd att gå ut och ta en öl/cider eller ett glas vin för det kostar praktiskt taget ingenting och man kan sitta med sin enda öl i flera timmar och bara snacka och se på folk. Vill man träna så går man till träningslokalen där man har köpt sitt kort och där finns det allt sammlat på ett ställe. Lovley!

Imorgonkväll tror jag det blir lite häng/vinkväll här hemma på Grant, kanske lite matlagning med. det kommer bli mysigt. Sen ska vi kolla upp möjligheterna att flytta. Hur det fungerar med kontrakt osv. Linnea, jag och Fia är så sugna på ett eget hus. Det hade varit helt underbart i mitt tycke.

Ska packa träningsväskan så den är klar så jag inte stressar ihjäl mig över den imorgon. Det blir gymmet efter två föreläsningar imorgon hade vi tänkt. Skönt att röra sig lite.

Väntar på en bild från Fia som jag tog med hennes kamera idag när vi satt och drack starbucks kaffe och läste tidningar. Ett nöje som jag tror kommer växa stort här under hösten medans hösten lägger sig allt tätare runt oss.


Detta är vad vi har att vänta oss! Jag älskar vädret här. Man kan i det stora hela bara kanske måla hela alltet bara grått. Ett enda grått moln! Dock har solen varit framme och hälsat några få ggr. Tror Starbucks kommer vara solskenet i våra själar i höst. Billig Kaffe Latte!

Rock´n Roll Babies. Nu ska jag gå till vår gemensamma toalett och sedan till mitt iaf egna rum!


What have I done ( to fall so hard for you)

Jag har ont efter spinningen igår. Det var länge sedan jag hade sån träningsvärk men hey det ska vara bra har jag hört. Något som inte är lika roligt är att min nacke och mina axlar blir bara stelare och stelare. Jag vet inte vad det beror på. Kudden eller sängen? Den knakar, knastrar och knäpper hela dagarna. Stretcha hjälper inte. Då knakar det bara ännu mer och hur jag än vrider huvudet så knäpper det. Kan det vara så att det är en protest?! En protest emot att jag inte längre har min personliga massör att springa till. Jag tycker den personliga massören får flytta hit.

Anyway. Bibblan idag och leta böcker! Jag förväntar mig att jag kommer ha en stor stor trave på hög här ikväll.
Förhoppningsvis blir det bio ikväll, studentrabbat. 3 pund! Yeah! Blir det inte bio funderar jag på att gå till gymmet och träna bort denna träningsvärk!
På torsdag ska vi gå på ett pass som hette Fight Klub. Jag ser fram emot det med spänning. Tror ni Brad kommer leda passet? hihi!

Nej, nu ska jag försöka göra mig lite mer iordning, städa upp lite här. Det ser rent ut sagt, förjävligt ut.
Golven här är så äckligt skitiga, då är det tur jag har mina billiga Primarkt tofflor.




Jag och Fia ska beställa hemresa nu i veckan med. Förmodligen kommer vi flyga den 18 december till Köpenhamn och ta tåget därifrån till Kalmar så sover jag en natt där och kommer hem den 19 December på kvällen!
Jag måste hur jag än gör sova en natt på fastlandet så jag tror det blir kalmar! Smidigast och minst släpande på väskor då jag har en sån underbar vän som Henke som ställer upp att skjusta mig till båten! Me love him very much!

Puss på er.

Keep the Rock´n Roll alive!

Långtbort

Jag sitter här och är rätt trött, var på spinning imorse och det har gått i ett sedan dess. Jag trivs bra här men idag har lite hemlängtan. Borta bra men hemma är bäst!
Jag tror vi har gjort oss kända för att vara de absolut tråkigaste svenskarna som någonsin bott här. Ingen av oss i Grant House är någon riktigt partyprisse och de har redan börjat klaga på det. Speciellt de brittiska tjejerna på pojkarna. Haha. David skyller på att han är sjuk. (Manlig förkylning)! Love u anyway baby!
Ni får se min absoluta festkväll en annangång, tyvärr så finns det bildbevis. Bästa bilden är nog när vi ligger i trappan hemma hos Henke och Martin och kvider av skratt! Klockrent!
Denna vecka börjar plugget, nu får det bli lite mer seriöst över detta. Man kan bara inte dricka och supa. Det går inte. Det kostar pengar och jag får finnar av det. Dessutom blir man fet och det är jag redan påväg att bli så det är lika bra att sluta. Jag var helt slut på spinningpasset imorse, jag ser inte fram emot den träningsvärk jag har att vänta imorgon men det är skönt att vara igång igen. Jag trivs med att träna. Jag kommer bara av mig alldeles för lätt sen blir det pannkaka. Dock är det väldigt trevligt att ha några att träna med, första passet var vi 4 fnittrande svenskar som stod i varsinn dusch efter passet och höll låda. Mycket trevligt, dessutom är det lite lättande att vi kan prata vi mellan och ingen förstår oss. Det är faktiskt helt underbart. Så ja syss, man kan säga kuk i röven när man tappar ut mjölken på golvet utan att någon bryr sig för de förstår ändå inte vad man säger. That´s awesome!

Jag tror jag äldst på denna våning med, yeah! Måste man vara mamma då? Jag är inget vidare på det. Den rollen får någon annan helst ta.
en annan sak som förundrar mig är dessa fransyskor, de äter och äter. Inga nyttiga saker! Och de är de smalaste tjejerna jag någonsin sett. Gäller bara all denna hets kring vad man stoppar i sig den norra delen av Europa och USA? En tanke?! Allt är socker på här. Sandra upptäckte att det var socker i de frysta grönsakerna på Tesco iförrgår. Jag kommer få leva på nötter, frukt och morötter. Sjukt!

Jag är i sjukt behov av massage. Min nacke har aldrig knakat så mycket som den gör nu. Den knastrar och har sig. Någon som är i närheten av Belfast och är villig att ställa upp?

Det har börjat pratas en massa om Master-utbildningar osv nu. Jag är lite kluven men om jag ska börja i höst eller ta sabbatsår så lutar det väldigt mycket åt att det blir i GBG! Det allra bästa med det är nog att när jag pratade med David om det så lutar det åt samma håll för honom. Så där var vi lite glada och började smida planer för om vi skulle vara i samma stad i 2 år till. Vilket kommer innebära en massa bus! It´s fucking awesome!

fick precis en bra bild som Fia tagit på utflykten när jag skulle fota lite landskap
väldigt fin! Jag är stolt! Haha!



Okej, jag har fått lite bilder från ilördags, jag delar bara med mig av en del av dem. De kommer iaf att hamna på facebook förr eller senare.


Det börjar bra. 3 snygga brudar påväg på förfest hos klasskompisarnas lya här i Belfast. De har eget boende och jag är liiiiiiite avis på dem. De har badkar och slipper plastmadrasser! (Fia tar kortet men hon var också med)


Sen efter lite vin och cider så började spåra ur. Det slutade med att vi efter ett toalettbesök låg ner i trappan i ett skrattanfall!


Fia i nederdelen av trappan!


Sen begav vi oss ut och då blev det såhär! Sen tar bilderna slut och det är nog lika bra det. Haha!
En helsjuk kväll.

Nej nu ska jag sussa.

Rock´n Roll people - May the force be with you!

Lite bilder från Giants Causeway


Giant´s Causeway








Det går så segt att ladda upp bilder så jag blir tokig, jag orkar inte fler nu. Datorn blir så seg att den knappt orkar med och att ha skype igång samtidigt går inte alls. Dumma dator, dumma nät.
Det är iaf några bilder från lördagens utflykt för utbytesstudenter till Giant Causeway. Det var riktigt fint, synd bara att vi var där så kort tid, hade kunnat spendera fler timmar där och ströva omkring och få bra kort ist för att stressa runt i 2 timmar och hinna äta på den tiden. Det var mulet och disigt när vi var där också.
Vi besökte även två "slott" som jag skulle kalla mer ruiner än slott som vi nog hade kunnat skippa helt. det var inget att se. Kanske mest säger så bara för att man är van med vad som är "slott" och vad som är slott.
Det bästa är nog att låna en egen bil och åka iväg så man kan stanna när man vill, det var dock skönt att åka buss även om luftkonditioneringen strejkade så vi höll på att stekas levande. Lyckades somna till och överlevde som sagt turen.

Det har börjat blivit höst ordentligt här, löven är gula och röda och faller. Det är fint.

Nej, nu har nog David tröttnat på mig. Vi skulle göra Linssopppa men han gör den helt själv nu bara för att jag ville prata med Micke.

Uppdaterar mera sen.

har iaf köpt nya mjukisar nu! Gud vad skönt!


Jag älskar dig Micke! Kom och värm mig med dina fina stora armar! *mums*

Saknar er familjen!

Rock´n roll

P.s Om det är någon som vill sponsra så kan ni få mitt kontonr. Shoppingen i denna stad är helt otrolig! Hihi!



Forgive but not forget


Här sover jag om nätterna. Madrassen är av plats så vi köpte madrass på Ikea för annars halkar lakanet runt och man blir tokig. Lägg märke till heltäckningsmatta. Jag hatar heltäckningsmatta!


Mitt lilla handfat och skrivbord. Lägg märke till att Pålle är med också :)


Min väldigt organiserade garderob. Förstår inte hur det kan bli kaos efter bara några dagar men det ska snart ordnas om.


Familjevägg. Ser lite glest ut nu men tänkte se om jag kan hitta något annat att sätta upp med.

Jag vet inte om jag vågar fota duschen och toaletten. Jag har upptäckt att 95 % av alla krogtoaletter jag varit på sen jag kom hit är mycket finare och fräschare än de vi har. Dock har jag kommit på att om man spenderar mycket tid på gymmet så kan man duscha där. Det var lite finare där än här. Hm!

Idag ska vi gå och betala hela hyran så det är över och kolla på resan hem och betala den så man har det avklarat! Den snälla damen på receptionen skulle kolla upp tills idag om vi verkligen behöver Imorbetala för januari fast vi inte ska vara här då. Hoppas på det bästa att vi slipper det. Det är rätt mycket pengar det handlar om.
Fast med min tur så får vi säkert betala mer. haha.

Det är väl dags att börja ta sig ur dessa mjukiskläder. Fia är påväg snart och jag har bara borstat tänderna. Skönt att kunna vara slapp. Jag ska undvika City Center nu ett tag. Dock var vinterjackan jag hittade igår väldigt snygg, kanske får ni se den senare. Mitt batteri dog igår. Ska ladda det.

Btw. I tisdags var jag på bio för 34 kr. De ni! Blir nog bio varje tisdag nu! Mysigt!

Rock´n Roll.


I wanna do really bad things with you


Universitet.

Liiiiiiiiite coolare än Kalmar!

Har köpt vinterjacka idag. Kanske får för mig att ge er ett kort på den. Röd är den iaf. Sött! Måste köpa ny mössa och halsduk dock för kan inte ha rött till en röd jacka. Det får bli ett senare problem!

Nu ska jag göra mig lite iordning för att gå ut och ta en öl! Var på ett spinningpass igår, jag höll på att dö men det var riktigt skönt efter denna lata somma. Ska gå och köpa ett kort imorgon så jag kan träna under terminen. det får inte bli för mycket öl och för lite träning. Då kommer jag rulla hem härifrån.

Saknar er där hemma, spec Mor, far, syss och mommo!

Rock´n roll

I wanna do bad things with you

Ännu en morgon här i Belfast. Jag måste säga att mitt täcke var ett bra köp men att jag saknar min kudde något. 3 månader Jessica, tre månader klarar du dig utan den.
Jag bor i korridor, jag gillar inte att dela med okända människor, jag är typiskt svensk. Det har dock gått bra än så länge men jag kommer längta till den dagen jag slipper dela två toaletter och två duschar med 8 andra. Standarden är inte så hög, jag tror vi är en aning bortskämda i Sverige men jag förstår inte de studenter som orkar bo såhär i 3 år. Rummen är pyttesmå. Ni som vet hur hytterna ser ut på gotlandsbåten kan ju tänka er en sån fast utan badrum. Ja precis, vi har heltäckningsmatta. Jag kommer förmodligen dö av en allergisk chock snarare än svinis. Det går inte att vädra heller då fönstren inte går att öppna mer än pyttelite och jag tror inte det spelar någon stor roll eftersom vi har Malone road här utanför där trafiken är tät. Jag skulle säga att min källare där hemma i Kalmar är rena lyxboendet jämnfört med detta. men man har lyckats gjort det väldigt mysigt med lite ljus och egna saker så det börjar se lite hemtrevligt ut men jag tror att den mesta tiden här kommer spenderas på det nya fräscha biblioteket som är oändligt stort och på gymmet som förmodligen var det finaste gym jag sett, iaf modernaste.

Stan är full av studenter och det är rätt kul men jag börjar lessna på allt detta nya och vill bara sätta igång med kurserna. Nu är det som vi är på semester. Det har iförsig varit bra att ha lite tid på sig att kunna installera sig innan allt sätter igång på riktigt men nu börjar det klia i fingrarna. Dessutom gör man av med mycket mer pengar när man inte har rutiner och går ner på stan eller går ut varje kväll.
Igårkväll tog vi en lugn kväll, vi gick på bio och såg Dorian Gray. En mycket vacker och välgjord film som jag tycker ni ska se om ni får chansen.
VARNING: De har socker på sina popcorn!! Tänk att man ska behöva komma hit och visa hur saker och ting ska bli gjorda. Det var det äckligaste jag någonsin smakat fast å andra sidan är jag inte förvånad. Säg mig något de inte har socker på! Vi hittade dock karamell kungen med så köpte lite sånt godis ist och myste på biografen. Billigt var det också. 3 pund! Studentpris iförsig och tisdagkväll som gjorde lite lite billgare men det är verkligen mycket billigare med bio i detta land än hemma. Super säger jag.

Jag bor i samma korridor som Sandra och har David, Solle och Filip över mig. Det känns tryggt. haha. Sandra och jag äter frukost tillsammans varje dag. Det är trevligt att ha någon att göra sånt med. Annars delar vi vårt kök med 14 andra som alla verkar vara fransmän eller tyskar. trevliga är de iaf, vilket underlättar en del. Får se vad jag tycker efter en termin. Jag kommer nog längta efter att springa ut i köket i bara trosor. Inget som säger att jag inte kan göra det här men för att inte väcka uppror så gör jag det inte. Igår gjorde jag en modig en när jag sprang från duschen till mitt rum i bara en handduk men jag orkade inte sätta på mig mina kläder igen efter att ha duschat och dessutom sprang jag in i den 3.e svenskan som bor här utan kläder så kan han så kan jag.
Teamet har fortsatt sina seriekvällar och vi har nu intagit Weeds, mycket mys! Mycket smidigt att bara gå en trappa upp nu för tiden, man slipper gå ut. haha. Det var ju inte långt förut men nu är det ännu närmre. Mycket bra, mycket bra!

Idag ska vi på någon busstur, en kort en. Mystery bustour eller vad den hette. Kan bli skönt att åka runt stan ist för att gå. Mina fötter är helt ömma efter allt promenerande. Vi var på en lång sån tur runt stan för några kvällar sen. Vi hade redan sett allt utom sista stoppet. Det var lite intressant. Men vi fick iaf en chans att gå in i Operahuset och se, det var riktigt riktigt vackert. Ska nog se om vi kan se något där i höst. Våran guide pratade om någon julshow. Det hade varit helt underbart.
Jag hittade en rockklubb med förra lördagen, men lite för sent men vi fick gå en vända av den snälla vakten så nu ska vi nog dit på lördagkväll och kolla in läget lite. De spelade bra musik den lilla tid vi var där så jag blev överlycklig.
Dessutom, taadamm. jag har anmält mig till kören. Tillsammans med Linnea, en tjej från Lund som vi lärt känna här. Jag tror vi båda föll för killen som pratade om den så nästa dag gick vi och anmälde oss hos honom. Han såg lite förvånad ut. haha. Nu har han fått två svenskor på halsen. haha.
Dessutom har vi börjat något som vi kallar churchshopping. Varje söndag ska vi besöka en ny kyrka. På söndag blir det en katolsk och vi träffade en katolsk tjej på puben häromdagen som ska visa sig sin kyrka. Lite kul, och nej jag börjar inte bli religiös för mina hårdrocksvänner som läser detta. Det är en kul grej bara.

På måndag ska jag och Linnea gå på ett möte som handlar om hästar, så förmodligen ska vi börja rida med om tiden finns och det finns lite utrustning att låna. Det kan verkligen bli kul.
Ska försöka att inte dricka så mycket heller men det blir nog det svåraste. Pubarna finns överallt och det är billigt, gott och alla går ut precis hela tiden.

På lördag har vi anmält oss till en busstur som går upp till Giants Causeway och Shane's Castleway. Hoppas på fint väder gör jag och att jag inte blir förkyld som alla andra har blivit.

nej nu ska jag sluta skriva och fixa till mig lite. Jag har inte tagit ett enda kort än, Jag har varit grymt dålig på det. Ni får ursäkta mig men jag har fått Fia's kort så de får ni se lite av istället.

Rock on people.



City Hall- Belfast


Saloon - Belfast



Ikeabild



Första dagen!

Belfast

Jag är helt värdelös på att skriva, iallafall när det kommer till ha uppdaterat över sommaren men jag kan bara säga att jag har haft en riktigt underbar sommar som tog slut alldeles för fort med en massa jobb, vänner, spelningar, festivaler osv. Riktigt nöjd!
Nu sitter jag i Belfast, har varit här sedan i tisdags och det börjar sjunka in att jag faktiskt ska stanna här ett tag. Pligget har int börjat än, det har bara varit en massa introduktion mm för oss internationella studenter, vad jag förstod så kommer alla andra denna helg och under veckan nu.
Bor i korridor för första gången i mitt liv och jag är lite skeptisk om det verkligen är min grej att dela med mig. eget badrum hade ju varit toppen och med tanke på hur mycket vi betalar så hade det faktiskt kunnat ingå. Men noo. Insåg idag att det kommer kosta pengar att tvätta dessutom. Kulturchock. haha.
Nej men detta blir nog bra, ska göra mig iordning lite här, ska försöka hitta ett fik med de andra tjejerna och hänga på, läsa tidningar och sånt. Mysa helt enkelt!

Skriver kanske mer ikväll och lägger upp lite bilder så ni får se lite hur det är här.

Pussar och kramar

RSS 2.0