Brand New Tattoo



Här syss, så kommer den. Lite suddig kamerabild för jag hann inte ta en bild med min egen kamera innan den börja huda sig och ha sig. Du får bättre bild senare.

Ja, för er som inte vet, så går all cred till Roger Axelsson  på Swahili Bob i Sthlm (Mickes bror). Tack så mycket Roger, jag är dig evigt tacksam för allt jobb du la ner på den och mig. Jag är så jävla nöjd. Tack,tack, tack!! Jag bara ler och blir fånigt kär varje gång jag ser på den. Awesome!!


http://www.swahilibobs.com/ <---- Här hittar ni Roger och de andra på Swahili.


Well, orkar inte uppdatera er mera... var mest för att visa Syss som är på andra sidan jorden bilden.

Rock´n roll

Rehab

Jag skriver nu på min sista uppsats på Belfast terminen, de övriga är inlämnade och även om jag inte är så nöjd med resultatet så är de i alla fall klara. halleljua moment I tell ya. Det är Dead on som vår vakt på Elms skulle ha sagt.

Iallafall, min uppsats handlar om kvinnor och politik. Det är den roligaste kursen vi har haft, förmodligen en av det roligaste kurserna att tenta av också. Det känns inte alls jobbigt att skriva denna uppsats, ingen ångest ingenting. Dock så tycker jag att skrivandet tar för lång tid. Det gör jag alltid. JAg vill att allt jag har i huvudet ska finnas på pappert på 5 sek, dock så tar det lite längre tid att skriva en uppsats på 4-5 sidor än så. Tyvärr!!

Jag vet inte om det är uppsatsen eller mitt eget funderande som har kommit fram till att om, jag säger om, för ni som känner mig väl ni vet att jag inte är så överförtjust i barn. Inte min syster heller. Min mammas lösning på detta när vi hade den årliga julfesten på juldagen med pappas sida av släkten var att sätta mig och syss i pannrummet tillsammans med Korven. Korven är inte heller så förtjust i barn. Jag förstår honom, fan också att ha någon liten djuvul som springer och drar en i svansen och öronen och ska föröska klättra upp på en. Nää. fan heller. Dock så fick jag och syster bita ihop och bara ligga läget. Nu säger jag inte att mina kusiners barn är jobbiga, de är tre jättesöta tjejer faktiskt. Dessutom inte speciellt små så man inte vet hur man ska hantera dem. Ge dem en katt eller kanin sen är de överlyckliga. Enkelt.
Tillbaka till ämnet. Jag har kommit på att om jag mot alla odds någon dag för ett slaganfall och börjar älska barn och blir helt tokig på det här med att bli mamma. Jag tror det kallas barnkär. inte vet jag. jag är inte det så mycket. Eller så är det kanske ett knep från min sida, att hålla mig borta från dom så man inte drabbas av barnsjukan. Inte vet jag iaf. Men iaf, tillbaka igen till ämnet. Om detta skulle hända så vill jag adoptera. Tycker det är ett perfekt sätt att få barn på. Dock lite dyrt insåg jag när jag kollade upp hur processen adoption går till. Ja jag har tillomed kollat upp det. Jag var tvungen att ta reda på vad som gällde.

Så nu Micke, nu blir det giftemål i sommar sedan måste vi skriva oss på samma plats och sätta oss i kö så att om vi om några år för för oss att skaffa barn så har vi gjort allt det kan tänkas behövas inom kraven för adoption. Då behöver inte hela processen tar 6 år när vi väl bestämt oss. Är du på?

Hm. nu ska jag sluta filosofera och fortsätta skriva på något helt annat. Min uppsats. Promenad snart med mamma.
Väntar otåligt på csn-papper med som mannen jag prata med i måndags sa skulle kolla i tisdags. Hm. Csn är det roligaste jag vet. (jag har glömt söka pengar till våren)

well.

Rock´n Roll.

Freedom

Nu kommer den nakna sanningen. Jag ska berätta för er hur en helt vanlig tjej ser ut under sin tid i sluttente-tider. (uppsatserna jag skriver i detta nu som är avslutning på Belfast-terminen)

1. Fett hår (man glömmer bort tid och rum när man skriver uppsats, lägg till 3 uppsatser och man glömmer bort att det finns en värld utanför huset och då också att de finns saker som dusch. Mitt hår är nu förmodligen det äckligaste som finns. Dessutom trodde jag att jag skulle ha tid till att färga utväxt och klippa till mitt hår under julen men det är bortprioriterat för saker som verkar mer nödvändiga som tex. mat!)

2. Rummet blir till kaos, damm, svett, tårar och blommorna vissnar.  (Va? finns det saker som tvättkorg, dammtrasa, papperskorg? allt ligger i en enda röra på golvet) P.s dock uppplockat och sorterat nu för jag vaknade upp för en kort sekund i går när jag tog en dag ledigt och insåg hur äcklig jag var.

3. Hårbeväxning. - Mitt armhår har nog aldrig varit så långt, mina ögonbryn aldrig så spretiga. Bläää

4. Man ser ständigt lite suddigt & dimmigt pga av att man glömmer putsa glasögonen.

Igår, dock tog jag en paus från uppsatserna efter att skrivit klart nr 2 av 3, och begav mig tillsammans med min kusin till stallet för att rida. Det var första gången på flera år som jag satte mig på hästryggen men oj vad det kändes bra efter att äntligen efter lite kämpande tog mig upp i alla vinterkläder. Vi red på varsitt Nordsvenskt sto och de var bara för älskvärda. Lugna, stora, breda över rövarna och hade härliga manar och det fanns nog inget som skulle kunna lyfta dom från marken. Jag var i extas hela ridturen och njöt och har nu lovat mig själv att det inte ska dröjja 3 år tills nästa gång. Måste rida, det är så underbart. vackrastaste vintervädert var det också. Perfekt!
Sedan tog jag mig en dusch, tvättade min lortiga uppsatskropp, skrubbade den ren och fixade kroppsbehåring mm och åkte med min mor in till stan som skulle till tandis, under tiden träffade jag Gotlands-Anna och fikade hela eftermiddagen. Mysigt var det. Underbart att fortfarande kunna vara så bra vänner, har kännt henne i 25 1/2 år. alltså hela mitt liv. Sjukt.
Sedan begav det sig till Mommo och fika lite till med mamma, innan vi avsluta allt med en kaffe i bilen hem, köpt på Maxi efter lite mat-handel.

var en välförtjänt dag ledigt utan en enda tanke på plugg. Idag har det dock fortsatt. planerat struktur till nästa uppsats och läsa. Har dock städat mitt rum, organiserat papper i pärmar osv.
Snart dags att flytta sig igen och jag orkar inte ha allt liggande till i sommar på samma ställe. Mitt rum här hemma ska se perfekt i ordning ut när jag lämnar det. INget ska finnas som kan tänka sig att jag stör mig på att jag inte fixade. (lycka till mig själv)

Well, tillbaka till läsandet.

Rock´n ROll.

Some things just gonna come back and bite the ass

http://www.dn.se/nyheter/varlden/ensamhet-vantar-kinesiska-man-1.1024769 <--- Ännu en artikel jag vill att ni ska läsa. Den handlar om Kina och en av effekterna av deras en-barns politik som vi kommer kunna se framträda om några år.

kort: Att tillåta familjer att bara ha ett barn gör att speciellt fattiga familjer som är beroende av bli försörjda av sina barn i framtiden, aborterar bort flickebarn eller lämnar iväg dom för att dö. Detta är självklart fruktansvärt men man måste också försöka förstå vilken situation man tvingar de fattiga människorna i Kina brottas med.
Effekterna är inte enbart att familjer aborterar bort eller lämnar bort flickor utan att det föds också mer pojkar i landet vilket i småning tid kommer innebära att om några år när de är mogna att skaffa egna familjer kommer det vara brist på kvinnor i landet.

Dock så får Kina som de vill. det föds redan färre barn och med färre kvinnor i landet om några år kommer också barnafödandet att minska drastiskt. Dock icke så moraliskt riktigt! Fast Kina är inte något land som tar någon som helst hänsyn till några mänskliga rättigheter och varför skulle de då bry sig om kvinnans rätt i samhället?

Ironiskt nog kanske det kommer bli så att kvinnor kan tänka sig kanske få vara med om månggifte? Det hade ju varit alldeles förträffligt roligt. 1 kvinna med sitt lilla harem! Kvinnan kommer kanske på det sättet att kunna utöva mer makt än vad hon kunnat tidigare. Man kan ju alltid hoppas, annars skickar vi Gudrun på henne! Tydligen så har feminister bättre sex, Hon hade en sån tröja på sig, Kaxigt men riktigt roligt.  Jaag vet inte det jag. Tycker ordet feminist är ett litet föråldrat uttryck i Sverige. jag tycker att vi har kommit så pass långt att vi ska kunna säga att vi är humanister! Allas lika rätt i samhället, vare sig kön, läggning, ursprung, handikapp osv.
Jag vill nog ha en tröja på där det står att Humanisterna har bäst sex.

Nej, nu ska jag faktiskt göra mig lite finare än mjukisbyxor och se till att köra in till Visby och fika med Carro innan jag ska hämta mamsen vid båten! Lite avbrott i plugget!

Imorgon ska jag rida!!! Wish me luck! Har inte suttit på en häst på flera år.

Btw, Jag har övertalat Hanky Spanky att se Hyporiscy med mig och Micke i Mars. Han var inte så svårtövertalad så vi ska förmodligen bila upp till 08-land. Mycket bättre än åka segisbussen.


Rock´n ROll


Hey whats going on

http://www.dn.se/opinion/debatt/var-bild-av-muslimerna-ar-praglad-av-skaggiga-man-1.1024270 <---Dilsa Demirbag-Steen skriver en artikel om hur omvärlden uppfattar muslimer och inte kan skilja på Islam och Muslim. Artikeln heter "Vår bild av muslimerna är präglad utav skäggiga män". Intressant artikel som jag tycker att alla ni Islam fientliga människor ska läsa innan ni uttalar er.
Främlingfientlighet är nog det värsta jag vet. Jag kan inte förstå det. Kommer aldrig kunna förstå det.

Igår försökte jag och pappa lösa världsproblemen efter att vi varit med pappas jobb i Klintehamn och sett på Nyårsrevyn som förövrigt var riktigt riktigt riktigt bra. (Jag håller med nu att gotländska är nog som Nord Irländska dialektivs)
Iallafall, nu har jag blivit införstådd hur den svenska köttmarkanden fungerar och det låter helt fruktansvärt. Nu pratar jag inte om djuren utan nu pratar jag om bondens förutsättningar osv.
Jag tycker det är helt sjukt att det är Sverige som har de strängaste djurhållningsreglerna i hela EU men är samtidigt det land som får minst betalt för sitt kött. Visste ni också att ICA är den kedja som styr hela prissättningen? I stort sett. Om inte bonden vill ha för mycket betalat enligt ICA så väljer ICA ett annat kött ist, och då menar jag ett kött från ett annat land som säljs billigt till Sverige för att det är köttet de har överkonsumerat och inte kan bli av med i sitt eget land.
Vi pratade om detta under kursen "Hållbar utveckling" också med Barry och det är på likande sätt i Storbritanien om jag förstått det hela rätt.
Jag tycker detta är helt fel och sedan tycker jag att konsumenterna är alldeles för jävla naiva i deras konsumption.
Jag förstår inte varför folk tjatar om att mat är dyrt. samtidigt som det gnälls om att bönderna får för mycket EU-bidrag så vill inte betala vad det kostar med mat för då får ni inga pengar över till att "ha kul" för.  Är konsumenterna medvetna om att det är vi som skapar den förutsättningen för bönder att de inte tjänar ett öre på sin produktion?
Skulle priset höjas på matvaror som kött, mjölk, mjöl osv så det gav bonden en chans att faktiskt få vinst på det de säljer så tror jag att EU-bidragen skulle kunna minskas.
Köp svenskt, närproducerat och ekologiskt. Ge fan i att det kostar lite extra. Det är värt det i det stora hela! Du kan med gott samvete säga att du stöjder de svenska bönderna och ser till att den mest hårdarbetande i hela världen faktiskt får lön för mödan han lägger ner på att föda sin befolkning samt att du kan säga att du stöjder miljöarbetet mot en renare natur.

Fråga dig alltid när något är billigt vem som har blivit lurad på vägen!!! Saker är billiga av en anledning.
Bli en medveten konsumerare!

Nu ska jag skriva vidare på min tråkuppsats!!

Rock´n Roll

Big girls you are beautiful

Okej, hittat på aftonbladet men ändå.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article6394296.ab <---- Länken säger att 2010 kommer bli de mulliga modellernas år. Det kan man ju hoppas på. Det behövs verkligen omväxling inom modebranchen. Även om jag inte förespråkar ett osunt levende, det vill säga att för mycket övevikt kan vara skadligt, så förespråkar jag inte heller denna hysteri som verkar bli allt värre och värre hos människor om hur människokroppen ska se ut. Åter igen,nerbantade skelettkroppar kommer aldrig någonsin bli hett. Jag gillar inte genomsklinliga hyer, mörka ringar under ögonen, tomma ögon och skinn som står upp i över en minut när man nypt i det. Bläää! Jag har på allt för nära håll sett vad det innebär.
Jag är glad att jag blir äldre och visare och inser varje dag att det spelar ingen roll hur smal, hur stora lockar du har, eller hur ofta du går och solduschar osv. Den verkliga världen, den där utanför det naiva tänkadet den slår till lika hårt ändå oavsett. Så det är lika bra att sluta hetsa utseende hela tiden. jag blir tokig! Ni förgiftar min värld!

Btw, känns faktiskt bra att komma tillbaka hem och inse att bondtjejer, de har inte långa naglar av den anledning att de faktiskt går av när man hämtar in ved och skottar snö. Men vet ni, jag är lika lycklig utan dem som jag var med dom!

Nu ska jag på teater med pappa och hans jobb. Ett litet break i mitt uppsatsskrivande som kunde gå snabbare framåt än det gör men motivationen är så låg att den snart fryser till is.
Varför igen har man en massa prov, uppsatser osv på allt man läser? Jag börjar tröttna på att hela tiden bli testad för allt. Suck. Snälla säg att det finns en värld någonstans där man lever i harmoni, utan stress och där folk inte utnyttjar varandra.

Rock´roll

die, die die my darling

Insåg just när jag kollade kurser och scehema inför vårterminen att jag vill ta mitt pick och pack och åka tillbaka till Belfast och plugga där istället. Förstår inte varför kurserna i Sverige inom statsvetenskap ska vara så otroligt stela, gråa och tråkiga. 2 av 3 kurser i Belfast har varit de bästa jag läst under hela min högskoleperiod.
Fy på kursupplägget!

Nu måste jag försöka få ordning på detta så jag kan gå vidare men det går inte så bra!

Rock´n roll

RSS 2.0