Torskdance

haha, gissa vad jag lyssnar på. Sån nörd. Gotlands radion. Och gissa vad som körs ihelgen hemmavid. GGN. Gotland Grand National. och gissa vad de precis sa som gjorde att jag blev alldels till mig av hemlängtan. Ordet: Jokigt eller Jockigt. Lite osäker på hur man skulle stava ordet. Gissa vad det betyder?! Lerigt! ÅÅÅÅH, fan att man kan sakna den jävla skitön så mycket.

Nej nu blir det stan. har fått lite mer ideer om min uppsats.

Rock´n Roll!

Paradise City

Okej, det är tungt nu men det ska helt enkelt gå. Så är det bara!

Jag arg över att jag missar en sak ikväll hemma i Svergie. Halloweenfesten i Insjön. Inte pga av sjävla festen utan för att min man ska klä ut sig till gissa vad?!

SLASH

*morra*

Jag kommer missa årets höjdpunkt. Är det bara jag som ser vissa likheter mellan två av världens hetaste karlar?



Slash



Syss och Micke på Wacken iår. Jag saknar dem båda oerhört mycket!

Men jaja, fan också. Jag får väl se på bilderna i efterhand.

Well, sitter och googlar artiklar och tankar på min kommande uppsats som ska in nästa fredag. Den handlar om kvinnas "movement" fortfarande är aktiv eller om den ligger i vila. Vad tycker du? Jag är intresserad av era åsikter nu så skriv ett litet inlägg om detta till mig! Det är ytterst intressant men skulle behöva lite bättre böcker känner jag.

Ska ner en sväng på stan idag också, en paus i detta pluggandet.
Ångesten gnager i mig idag igen, det tär på energin men det ska bara gå detta. Det finns inget val! Mitt förbannade psyke ska inte få bestämma över mig.

"Jag vill alltid hem, hem, hem, hem"


Rock´n Roll

Falling into pieces

Vill ni veta hur det är att vara student utöver allt det roliga?!

Det känns ungefär såhär: Det är en ständig bergodalabana av ångest, panikattacker och tillslut så finns det bara likgiltighet kvar som sedan när man har tentat av, lämnat in eller haft en presentation fylls med en enormt stor lättnad och man ger sig själv det man hade behövt när man började få ångest, en redig fylla!

Nej, det är inte alla gånger kul, och nej man gör inte alltid så smarta val och ja ibland känner man sig som den allra dummaste människan i världen när man kanske missberäknat tid, förstått något fel eller när hjärnan verkar ha tagit semester men man måste producera något för att klara av en uppgift.

Det är inte alltid så jävla roligt att vara student. Man sliter sönder sitt hår, biter sönder läppar och man vill ibland bara ligga ner i fosterställning och gråta och vagga sig apatisk till sömn för att hoppas att det sista man kände innan man lyckades somna kommer vara bortblåst när man vaknar till en ny dag. Nyhet: Det är det oftast inte. Ignorera fungerar inte. Det är bara att pressa sig vidare trots att man känner sådana hemska flyktkänslor att man mår illa. Man vet inte vart man ska ta vägen, vart man ska börja eller hur man egentligen hamnade där man hamande. Man tvivlar på sin förmåga, sitt vägval och på sig själv in i den milda grad att man börjar fundera på varför man utsätter sig själv för det hela.

Man pressar sig själv till att tänka positivt. Det går inte alltid. Det är bara så.

Idag ska jag ha en presentation på ett seminarie och vi började lite sent, och vi hade lite svårt att få argumenten att fungera och det blev lite halvdant. Långt ifrån det bästa vi kan prestera och det stör nog oss båda. men vi har gått igenom ångesten, då jag bara ville dö, sedan kom paniken som fick mig att tappa fotfästet helt, och vilja fly, sedan någostans mellan 1-2 inatt så slog likgilitligheten in och när vi gick igenom allt imorse så finns den fortfarande kvar. Nu är det snart dags och jag vill bara att de ska vara över för jag hatar muntliga presentationer. Ikväll ska vi supa för sista gången denna termin. pubquiz it is.

Inte ett så bra inlägg men verkligheten är inte så kul alltid.

Rock´n Roll

Tandborstarbugg

Nej, det finns ingen låt som heter detta, men om jag var Smaklösa så skulle jag anama denna fras. jag kan tänka mig sälja den lite dyrt för lite svensk godis, har varit lite avis på Linnea som fått både Marabou och Gott & Blandat nu i veckan, men hon har varit en ängel så man har fått smaka.

Två inlägg på samma dag. De ni.
Sitter här med tandborsten i munnen utan att borsta tänderna för att jag skriver på tangterna så det finns inga möjligheter för att kunna borsta dem. Då kan man ju fråga sig: Varför i helvete börjar du skriva ett inlägg när du uppenbarligen har händerna sysselsatta på annat håll? Ja det kan man ju fråga sig. Jag har inget bra svar. Jag bara fick lust att skriva efter mitt nattliga äventyr på nätet kollandes de bloggar man läser, tidningen hemifrån, Facebook och se om det finns någon sorlig själ online på msn att säga godnatt till eller utbyta någon konversation med lite snabbt.

Har varit nere på Auntie Annies och druckit en öl med tjejerna. Johanna behövde muntras upp i sitt lite självdestruktiva beteende som menssmärtor kan framkalla. jag tror vi lyckades lite grann. Bara lite grann.
Det jag älskar med denna stad är när man följer Malone Road från centrum (eller gatan kanske heter något annat i början men det tror jag inte) och upp till Elms där vi bor och man kan i stort sett välja mellan vilken sorts nattmat man än är ute efter att vilja äta för studen, trots att klockan närmar sig spöktimmen eller är precis efter så ligger de små resturangerna sida vid sida med sina blinkande neonskyltar och välkomnar hungriga studenter, fulla människor, nattvandrare eller bara hungriga människor som tagit sig ut för att hitta något att äta för kylskåpet inte lockade. Ikväll åt vi kina mat för 4.5 pund. mycket mat var det också, mätt blev man och det var helt okej. Det finns allt, verkligen allt. Allt från onyttiga flottiga pizzor till lite vad jag vill tro nyttigare vegetariska rätter. Det kommer jag sakna när jag kommer tillbaka till Kalmar. Där är det mitt i veckan antingen 1. Svättolgas som bara serverar burgare och korv. 2. OM det inte är för sent. Donken. (som jag hatar) eller så får man cykla hela vägen upp till 7/11 i Oxhagen, vilket iförsig är nära hem men inte har så jättestort utbud. Å andra sidan så kanske detta är bra också, för då kanske man inte äter lika mycket. Hm. Inte dricker heller lika mycket för ölen är inte så billig som här. En guiniess för 3 pund. Det är inte mycket pengar med tanke på hur dyra de är i Sverige. Jag kommer sakna att inte ha råd att dricka Guiniess. Ojoj, vad jag kommer saknar det. Fruktansvärt!
Något jag inte kommer sakna är att slippe betala för att tvätta sina kläder. Ikväll var det dags igen. Dock måste jag säga att jag ser fram emot mina rena lakan som ligger renbäddade i sängen och det ser så där riktigt lockande och ingivande ut. Kanske ska man ta och lägga sig på kudden, sluta sitta som ett fån med tandborsten fortfarande i munnen och lyssna på tonåringarna som festar i hustet brevid. Halloween har börjat här! Det blir nog inte så mycket firande för min del, vi hade en små ide att klä ut oss som riktiga svenskar bara för att. Får se. Ingen av oss tjejer är speciellt roade av det alls men det är kul att se andra. Linnea såg några killar i snygga militäruniformer som hon trodde var nazi-uniformer. Säga vad man vill om nazisterna men klä sig, det kunde de! Sexigt. dock har jag sett mindre sexiga saker som småbrudar i alldeles för små eller för lite kläder som knappt kan stå på sina fågelben, och de skyhöga klackarna gjorde det nog inte enklare heller, vingla hemåt med stöd av någon kille. Förhoppningsvis en snäll en. Nej det är inget fel på inga kläder och det är inget fel på att vara för full. Dock så kanske man ska klä sig efter väder. Det gör inte folk här, det kan jag ju lova iaf. Här går man i minikjol och ballerina eller klackar och ett sött litet ickeskylande linne i iskalla höstvindar och regnrusk.
Vi har kommmit på varför. De har inga garderober i denna stad på uteställena. Det måste vara därför. För att slippa släpa med sig en massa onödigfa plagg. Är det inte därför så måste jag spåna vidare på detta.

Nej nu är det sängen som gäller.

Rock´n roll mina vänner!

She drives me crazy

ja, om ni inte har förstått det så är mina rubriker alltid eller iallafall oftast en titel på en låt, jag har kommit på att jag kanske ska börja definera varför jag väljer de rubriker jag gör med tanke på att de oftast aldrig har med självla inlägget att göra. Denna spelas eller spelades alldels precis på radio Gotland. Ja jag lyssnar på radio gotland, vilket är rätt skojsigt kan man tycka för jag lyssnar aldrig på den hemma i Sverige. Nu vet ni iallafall! Inte så intressant kanske men ja. Det kanske gör någon lycklig.

Oj, det är en vecka sedan jag skrev. Tiden rinner ifrån mig lite känner jag. Jag prioriterar andra saker framför att skriva.
Dublin var riktigt trevligt. Linneas kompisar kom fram ordentligt och de har nu lämnat oss, alla utom Cecilia som är kvar tills imorgon. Dublin bjöd på sitt allra bästa höstväder som jag tror nog bara Irland kan göra. Det mer eller mindre nästan spöregnade i 2 dagar och jag frös i stort sett hela tiden och var blöt om mina små söta fötter från det att vi klev av bussen på flygplatsen för att möta upp Cecilia och Sara tills det att jag tog av mig dem här hemma på rummet när vi anlände hem. Det var inte så trevligt då men nu i efterhand så kommer jag bara ihåg det roliga med resan. Fick äta några bitar svensk lakris, vilket var himmelriket, åt en massa god mat, det var så mycket mat de dagarna att jag tror jag gick upp 10 kilo på dagen då vi anlände. Vi prövade lite uteliv självklart, vilket resulterade i en förfest med drinkar på vårt hostels toalett för damar då våra rumskompisar hade fått för sig att sova innan klockan slagit 20:00. Vi hade dock väldigt roligt när vi smuggla in våran vodka flaska förbi receptionen och groggvirke och även när vi drack den. Det blev en pubrunda med öl, livemusik och en massa tjatter och  vi avslutade med att sjunga oss hesa till Backstreet Boys på en pub, därimellan bjöds det på allt från reagge livemusik till trubadur.
Dagen efter så var vi förbi Dublin Universitet och City Hall och kollade in en utställning om Irlands historia. Intressant men vi var väldigt trötta. Regna gjorde det nog hela tiden och jag var lite halvförkyld och febrig så var inte på världens bästa Jessica humör men det gick vägen. Bussresan hem var riktigt riktig seg, efter lite missförstånd om hur vi tog oss tillbaka till Belfast så kom vi hem senare än tänkt men det var helt klart värt det. Men det resulterade i att jag aldrig hann träffa Helene och Stefan som hade haft med sig en av mina böcker hemifrån. Lite dumt men det blev så stressigt.

Annars då? Ja jag tror att hösten har kommit hit på riktigt nu för nu varieras regnet med solsken men det mulna blåsvädret tar över hand ibland men det gör inte så mycket men allas humör har varit lite upp och ner den senaste tiden. Kan bero på att plugget har satt igång på riktigt och pressen på att klara detta felfritt börjar göra sig tydligt.
Efter denna vecka har jag iaf gjort mina två muntliga redovisningar, som jag tror är de enda denna termin och det är jag glad för. Min svaghet ligger verkligen i tala inför en grupp människor. Jag blir illamående och allt jag skulle säga försvinner i någon slags dimma. Dock tar jag mig igenom det alla ggr men det känns som jag aldrig lär mig något eller lär mig att bli bättre. Det måste göras något åt.

Ifredags var vi på Robinssons med Linneas vänner och drack öl. Det var en mysig kväll och David gjorde även oss sällskap. Livemusik, öl och vänner är nog det bästa som finns i vissa tider.
Ilördags så stack vi iväg på en black-taxi tur som man kan ta här. Man betalar 10 pund var och så visar en guide runt en. Vi valde den politiska turen, självklart! Så vi fick åka runt i västa Belfast och besöka både den protestantiska och katolska sidan och få en bättre inblick i konflikten som har varit och som fortfarande finns. Det väckte många känslor hos oss, och det är svårt att relatera till att muren faktiskt finns där och delar dem tvärs åt och att de inte varit på varandras sidor sedan 60-talet. Jag känner att jag inte riktigt är så påläst som kanske kan önskas i ämnet så får nog ta mig tid att göra det. Konflikten är inget som vi märkt/märker något av, iaf inte under denna tid vi har varit här. Några bomber har det tydligen smält men inget vi har märkt av och det har nog mer varit riktat till polisen om jag inte misstagit mig helt.
I söndags så gjorde vi den kyrkliga rundan som vanligt och gick tillbaka till en av de katolska kyrkorna som Linnea gillade bäst för att visa hennes vänner. lite stelt för min del. Jag vet aldrig när man ska stå, sitta eller be. Jag blir förvirrad. Det är dock en fin kyrka. Ska försöka ta lite kort lite senare.
Fika efter kyrkan, som vanligt. Mysigt, eller det blev mer middag för att sedan skiljas åt för att plugga.

Det blir en hel del häng här nu när vi bor nästan alla i samma hus. Det är mycket mys. Vi äter frukost tillsammans, fikar och hänger och fjantar oss. Igår höll Linnea på att skrämma ihjäl mig när vi trodde att det var utklädda gubbar utanför fönstret i deras kök och detta hänger ihop med att Johanna höll nästan på att kissa på sig av rädsla när det verkligen stod utklädda gubbar utanför och tittade in. Jävla Halloween säger jag bara. Igår hörde jag och LInnea ljud utanför och ist för att ignoera det så gick vi ut och runt huset i mörket för att kolla och då slog det mig

Fan Jessica, du gör ju precis som alla dumma människor i skräckfilmer. Haha. Not to smart!

Det är som sagt Halloween ihelgen, och det är mycket större här än hemma men vi har inga planer mer än att vi ska dricka en jävla massa vin på torsdag och vinna pubquiz. Vi filar på ett bra namn. Något måste vi vinna men helst inte näst-sist-platsen!

Just det, ilördags regna det så mycket här. vi hade världens softiskväll. Lite klassfest i omgångar. Mysigt!
Jag missade spelningen jag tänkt att gå på med Entombed för det var SLUTSÅLT! Det brukar aldrig vara slutsålt på dessa spelningar i Sverige men här var det de så det blev inget men det blev bra ändå. Hade en trevlig kväll med de andra.

Jag borde tvätta, städa och plugga. Vet ni vad jag ska göra? Gå på bio ikväll. Förhoppningsvis blir det tvätta med. så surt att behöva betala för att tvätta. Det är klart man aldrig tvättar då. Man får gå runt och lukta lite illa helt enkelt. Haha. nejdå, jag tvättar, jag lovar. Har lite fobi för att använda samma strumpor mm mer än en dag så det blir till att tvätta en massa.

Funderar på att pimpa mitt rum lite, det är så trisst och tråkigt. Funderar på att riva sönder min tidning jag köpte med tatueringar i och sätta upp som lite konst. Kan vara något det tycker jag.
Måste ner på stan och köpa pyjamas på primark med, Linnea har världens sötaste kopyjamas. Jag vill ha en söt med. Pyjamas is the shit säger jag bara. Saknar min morgonrock dock. väldigt mycket!

Nej nu får jag fan sluta skriva. Jag måste göra lite nytta istället. Tvätta kanske? Det hade ju varit riktigt behändigt med lite rena strumpor till helgen sen. Jag ska köpa gummistövlar, jag ångrar att jag inte tog med mig mina hemifrån.

Nej, nu får det bli något gjort här anser jag!

Det är 8 veckor kvar tills jag landar i Sthlm Arlanda. Nästa vecka har det gått halva tiden! Sedan går det bara av farten. Jag kan säga att jag saknar ICA MAXI. Har ni varit på Tesco kommer ni förstå varför, och mamma, jag vill ha hembakt bröd i jul. Snälla!

Rock´n Roll


En kväll i Dublin, förfest på damtolatten på hostlet "The Shinning"



Roses



Här kommer beviset på att jag verkligen går i kyrkan varje söndag. Detta är ST Thomas`Parish Church som inte ligger alls långt ifrån där vi bor. Denna kyrka har sin "tvillingkyrka" i Linköping i Sverige och vi blev glatt överskade av den väldigt vänliga prästen som presentera oss för hela församlingen mer eller mindre efter mässan. Han tillomed hälsade oss välkomna inför alla och presentera oss, vilka vi var, var vi var ifrån och vad vi gjorde i Belfast. Det var riktigt kul faktiskt.
Det finns tydligen ett svensk community här i Belfast och denna är kyrka är då deras samlingplats. Han var eld och lågor över att ha träffat oss och nu ska vi eventullt delta i årets lucia uppsättning. Det är verkligen heltrevligt då jag älskar lucia och har medverkat flitigt i hembyn på Gotland tills jag flyttade därifrån och har saknat det lite varje år. Men i år kanske det blir av igen då. Fast inte i hembyn utan här. helt underbart. Svenska luciasånger kanske det blir. Både jag och Linnea sjunger ju som sagt, så det kan vara lite kul att få lite struktur på sången. Kören här är allt annat än strukturerad.

Seminarie idag. två stycken. Nervös. Jag fattar inte Rawls. Eller jo delar av det men inte allt. Få se hur det går.

Imorgon åker vi till Dublin över natten, det kommer bli awesome. förutom att jag börjat hosta då.

Well, måste dra nu. skolan väntar.
Det regnar idag. det gjorde det igår med, första gången det är dåligt väder 2 dagar irad sen vi kom. Hm. Kanske börjar bli rikrigt höstrusk nu. vad tror ni?

Well. Ny vecka nu, nya tag. 5.e veckan här. det rullar på. Galet fort. Jag tappar räkningen men håller tankarna på hemresan. Kommer vara så lättad när jag sitter på det där planet hem. Vart jag än är på denna jord finns det ingen plats som hem. Då menar jag Gotland!

Rock´n Roll

Danger Danger

Ett kort inlägg säger jag igen, för egentligen vill jag bara lägga upp lite bilder från senaste tiden så ni vet hur jag har det. Fast eftersom ni är himla dåliga på att kommentera så börjar jag fundera på om ni läser det jag skriver. Det var ju lite tanken att ni skulle läsa här vad jag har för mig så jag slipper ringa osv. Jag avskyr att prata i telefon. Eller inte avskyr det är ett starkt ord, men jag ogillar det. Jag är inte mycket av en talare. Faktiskt ingen alls men det var inte det vi skulle prata om idag. haha.
Här kommer lite bilder från senaste veckan.
Som ni vet så flyttade jag, så ni ska få lite bilder från mitt nya hem:




Kolla, kolla. Eget badrum. Jag är glad! Happy happy. Inte så stort men underbart!


Vi var och åt dyr mat på The barking Dog. Vi tjejer i Belfast & the city. Det var supermysigt och trevligt. Notan blev dyr men det var det värt. Sedan gick vi vidare till Parlour och pubquiz. Det gick inte så bra som vi hade tänkt oss men vi kommer igen. Vi kommer igen.

På fredagen så styrde vi vår kosa ner mot stan, åt en pizza på Little Italy (världens bästa pizzeria men världens skönaste människor), sen tog vi några öl/magners på Robinson innan vi fortsatte vidare. Riktigt trevligt men det var inte så mycket folk ute som vi hade hoppats på. Det blev en tidigt kväll men det var bara bra!

Lördagen spendera vi nere på stan. Belfast Festival har satt igång så det var en lång karnival av fjärliar och barn. Ja, jag gillar ju inte barn men de var rätt söta faktiskt.


Lite Belfast City Center!

Jag hade velat dela med mig mer av detta men jag måste läsa lite nu. har inte börjat än. Jag ska visa er en bra bild lite senare som handlar om kyrkan vi var i fredags på gratis lunch och som också blev kyrkan vi gick till idag. Vi tar det senare. men kul är det.


Rock´n Roll!

Cant get it out of my head

Jaha, det händer så mycket här hela tiden och jag hinner inte med att skriva allt.

Men det blir ett kort inlägg för jag ska träffa de andra vid 1pm, vi ska ner en sväng på stan och köpa strumpbyxor. Viktigt vettni :)

Vill iallafall säga önska mor min LYCKA TILL idag, hon ska göra sitt första stora uppträdande på Rondo i Klintehamn idag. Dansa magdans och hon är så duktig och jag är så stolt. Hon har tom sytt ena outfitten helt själv. Så som hon slitit och svurit. Men oj vad fin den blev. Lycka till. shake that ass nu för alla oss. Önskar jag kunde vara med och dansa med er.

Och och... att inte glömma. Jag ska till Dublin på onsdag och möta upp Linneas tjejkompisar hemifrån. Det kommer bli riktigt trevligt tror jag.

Ochoch.. vi har träffat en helgullig präst som jag glömt namnet på nu men vi ska dit imorgon på mässa och sedan ska vi tala om eventuellt luciafirande här som vi ska få vara med att ordna. Så himla himla mysigt.
Dessutom så tycker jag att kyrkorna här är så mycket trevligare än hemma i Sverige. De har gratis lunch för studenter, de bjuder in en och är trevliga. När man kommer hem sent på natten och är lite småhungrig och trött, ja då står de där och erbjuder en varm kopp te/kaffe och kaka och en trevlig liten pratstund. Sånt är helt otroligt. Det kan kanske bero på att kyrkan här har resurser för det också, de går faktiskt i kyrkan här på söndagarna. På alla mässor vi varit på har det varit fullsatt. Det är trevligt att se, att det finns lite kärlek i världen trots allt. Att allt inte handlar om yta och pengar.
Nej jag tror inte på Gud, men jag tror på att vi måste ena oss och acceptera våra skillander som individer om detta ska sluta bra.

Sen fick jag en bild på min man därhemma i Sverige igår och jag dog lite grann. Oj vad fin han är. Helt underbar. På alla sätt och vis. Ingen man kan mäta sig med honom. Tyvärr får jag inte lov att publicera bilden trots att den är helt barntillåten och visar bara en riktigt fin överkropp. Me love him soooo much. Fick mig att sakna hans famn ännu mer. Jag är så glad att han är min.

Ojoj, nu har jag inte lång tid kvar här. och inte är jag ombytt, inte sminkad, inte färdig. Som vanligt.
Jag har blivit lite tokig i velvet revlover på senaste. Inte alls för att Slash är det sexigaste som skådat metalvärlden. Hehe. Sen liknar han min man

nu kom Fia, dags att gå.

Byebye my Darlings.

Love u all so much.

Rock´n Roll

Not fair

Ännu en helg i Belfast by Night har avslutats och jag vet egentligen inte vad jag tycker om att vi är bakis på alla våra kyrkobesök i denna stad. Även denna gång valde vi en katolsk kyrka inne i centrum. En fin liten kyrka med ett lite annurlunda yttre. Det var mysigt men som vanligt så måste jag nog säga att jag tycker att de katolska mässorna är lite för stela. Det är så rent, kliniskt, stelt och utan glädje. Det som är bra är att oftast så är mässorna väldigt korta. Det går fort, smidigt och avviker inte från programmet på en enda punkt. Jag hade lite svårt att höra prästens predikan ikväll då jag är halvt döv och utrustningen han använde sig av gjorde att det bara blev ett enda surr i mitt huvud så jag gav upp efter en stund och satt och inspektera kyrkan istället. Väldigt vacker, stilrent. Precis som mässorna. Jag tog inte nattvarden, jag känner inte mig bekväm att ta den. Inte gör jag korstecknet heller, det känns för mig helt fel. Jag är inte katolik och icke det minsta troende. Då kan man ju fundera på varför jag går i kyrkan om söndagarna. Det är en helt annan stämmning här när det gäller kyrkobesök. Här går faktiskt människor i kyrkan. Alla åldrar, alla samhällsklasser, alla olika religioner. Det är väldigt intressant att se och höra på. Det är något helt nytt för mig som kommer från en väldigt sekulariserad familj. Jag respekterar dock att alla får ha sin tro. Dock kommer jag aldrig börja tro på gud. Det är för mig en omöjlighet. Jag tror inte på att det skulle finnas en gud, men om det skulle göra det så tror jag att det är en kvinna. Ingen man skulle kunna skapa jorden. Den är för vacker. hehe.

Festandet denna helgen var helt uppåt väggarna. Jag ska inte dricka sprit. Så då var de avklarat. Ingen mer sprit för jessica. Det blir plugg och träning denna vecka. Har mycket att göra och kommer inte ha tid för något annat än att sitta med näsan i böckerna på biblioteket. Imorgon flyttar jag alla mina saker till rummet på Elms. Det ska bli så skönt med eget badrum. Ni förstår inte hur bortskämda vi i Sverige är, men jag står för det till 100 %. Jag är bortskämd.
På tisdag kanske det blir lite crazy Tuesdays. Det vill säga bio. det var 2 veckor sen sist. förra veckan var vi på shoppingkväll i Victoria Square. Jag har inte varit nere på stan i något shoppingsyfte sedan dess vad jag kommer ihåg. Det känns bra. Bara lagt pengar på mat och eeeh Magners. (irländsk cider)
Denna vecka börjar alla seminariumen också. Det kommer bli galet. Jag avskyr seminarium. Jag gillar inte att diskutera saker, och speciellt inte på uttalad tid, plats och om vad. Sånt är så krystat för mig, jag önskar jag var lite mer lätttalad när det kommer till såna situationer men det är jag inte. Tycker det bara är jobbigt. Det är bara att skärpa till sig och försöka iaf. Kanske ska ta sig en hutt innan?! Nej ingen sprit var det ju. Den gör mig till en komplett dåre.

Det är väldigt osexigt med slagsmål, hot om slagsmål, våld, krig osv. Det är inte manligt, inte det minsta. Det är inte kvinnligt. Inte någonstans. Det är bara dumt, idiotiskt och ett omoget beteende i mina ögon. Sånt tar jag avstånd ifrån totalt. Har aldrig förstått mig på det och kommer aldrig göra det heller. Här körs det med raka puckar. Förhandlingar och ordbäxling is the shit! Ett moget och bra sätt ventilera sig på. Inte några knytnävar!

Btw. kursen om Women and politics har fått mig att inse vilken värld jag egentligen lever i. Det var en skrämmande upptäckt. Vi är inte mer jämnställda nu än var vi var för 100 år sedan tycker jag i vissa situationer. Min erfarenhet är att kvinnan alltid tar det högsta ansvaret för sina barns välmående, sina barn överhuvudtaget, hemmet osv. Det är sjukt, men det är så. Kvinnan måste vara den absolut bästa varelsen då hon ska bemästra både jobb, barn, hem osv. nu förtiden. Jag tycker ändå jämnställdhet handlar om att ta lika ansvar. Ta lika mycket ansvar för inkomst, barn, hemmet osv. Sedan får man förståss komma med egna överenskommelser inom sina förhållanden men det är lite för mycket att kvinnorna ska ta den största arbetslasten. Dock tror jag inte det enbart beror på att männen inte vill göra det, jag tror också det beror på att kvinnorna har svårt att släppa ifrån sig dessa sysslor och inte låter sin andra hälft riktigt komma in och ta över. Jag tror att en del kvinnor itne litar på att deras män klarar av det eller gör det lika bra som dem själva.
vad tror ni?
Dock måste jag ge cred till min egen man som verkligen är en hajare på att vara den som städar, lagar mat och fixar men det är nog itne utan en liten spark i baken att man inte kan missunna sitt hem bara för att man arbetar. Hehe. Älskar dig honbun!

nej nu är det sova. har läst en massa ikväll. eller iaf en del om naturen och vår syn på den. Kul, intressant!

Rock´n Roll

Nu blir det 2 och en halv man!


21 Guns

Det blev inga bilder tagna igår, vilket var rätt så synd för oj vad snygga vi var. Riktigt superheta. Tjejerna kom hit och förfestade tillsammans med några ur min korridor och det var riktigt trevligt.
Tråkigt nog så blev mitt kort inlåst i mitt rum som utlöste en liten konflikt mellan några av tjejerna men det löste sig som tur var. Vi var på ett riktigt fint och mysigt ställe. Jag och Linnea beslutade oss för att göra ett eget dansgolv, och det var så himla kul. Vi tror vi kände att vi ägde stället en aning och det var en riktigt rolig känsla. Fick en hel del uppmärksamhet vilket kan behövas ibland. Jag tror jag ska lyssna mer på mina vänner om vad jag kan och inte kan ha på mig. Haha. Synd bara att min baby inte kunde varit där. Saknar honom!

Jag fullkomligt älskar helgerna här i Belfast, man börjar redan längta på måndagen. Vi har börjat få rutiner och det känns helt underbart. Vi har jämnfört oss lite med "sex and the city" och det kan nog stämma. Fredagar sitter vi på bibblan och pluggar, sen går vi hem, gör oss iordning, träffas och går ut någonstans och har så himla kul hela nätterna. VI kommer hem, sover, vaknar, frukost, ses efter 12, går till bibblan, läser tills bibblan stänger vid 5:30pm (ja vi äter eller fikar på bibblans Café också under den tiden), går hem, softar en stund och börjar ladda inför nya äventyr i Belfast by Night, det brukar sluta i att vi har en supertrevlig lördagkväll, sover till 12 dagen efter, går tillbaka till bibblan och läser lite till för att sedan packa ihop och gå till kyrkan, tar kanske en kaffe efter kyrkobesöket för att sedan styra kosan hem till sängen. Sen är det måndag igen. Vi har lyckats träffa riktigt trevliga människor varje helg när vi varit ute också.

Vi planerar en liten tripp till Skottland någon av de kommande helgerna. Jag har en kompis som pluggar i Edingburgh som har lovat att visa oss runt och kanske även tillomed så har vi någonstans att bo när vi är där. Jag hoppas innerligt att detta blir av. Det hade varit riktigt riktigt roligt. Jag älskar den stan. Förhoppningsvis hinner vi med en helg i Dublin och en i London med innan denna höst är över. Vi får se, detta går så fort att man blir nästan lite ledsen när man tänker på det.

På måndag får jag iaf ett eget badrum, yeah. Kommer sakna denna korridor för den är så himla härlig på alla sätt och vis. Men det kommer bli så skönt att slippa januarihyran och få ett eget badrum. Det hade nog inte varit någon fara att bo såhär fram tills vi åker men jag måste tänka på pengarna med. Det blir mer öl om jag får betala mindre. haha.

Jag ska börja med en ny sak här och det blir att jag kommer citera min goda vänninna Johanna. Mysigare Johanna finns det inte och hennes infall och ordvitsar får en att kikna av skratt. Jag har skrattat så jag har gråtit.

Här kommer en: "Så gör man i USA" - Skjuter/dödar först, frågar sen!
Vi hade en diskusion om en ganska så stor spindel som Fia hade i sitt rum förra veckan, som jag fick döda med hårspray för hon vägra komma tillbaka in i rummet om den inte dog. Till det hela så började Johanna fråga om Fia om det verkligen var okej att döda spindeln, han kanske var där först och kanske hade ett andrahandkontrakt på rummet. Då la hon fram detta underbara citat ovan!

Här får ni btw två bilder jag tog för två veckor sen med Fias kamera när vi var på Primmark, dock så fick jag inte ta kort där för vakten sa till mig att sluta fota. Jag såg väl ut att vara en terrorist eller något i den stilen. Jag som bara ville ha några fina foton på att de redan börjat pynta inför den kommande julen, eller så kanske det var så att de inte plockat bort den sen den förra? hm. Tåls att tänka på.





Det regnade igår riktigt ordentligt sen vi kom hit. Det var hur mysigt som helst att sitta inne på bibblan med en kaffe i handen och bara stirra ut från fönstret. När det regnar så mycket så kan man inte se bergen i bakgrunden av Belfast. De försvinner i dimman. Det är rätt fint. På en fin solig dag kan jag se dem från mitt fönster där jag bor nu. Det kommer jag nog sakna lite när jag flyttar. Dock kommer jag inte sakna Malone road. Det är alltid bilar på den vägen.

nej nu ska jag sminka om mig och se vad som finns i garderoben att sätta på sig för ännu en vild kväll i Belfast City.
Hoppas ni har det lika bra i Sverige som jag har det här! Och Henrik, jag är ingen svamp! Jag bara gillar öl helt enkelt!
Btw, kan ni lyssna på vissa låtar bara för att de väcker vissa minnen som man gillar. Jag har ett sånt minne från en utekväll i Visby isomras tillsammans med Anna, en av mina bästa vänner. "21 Guns" - Green Day. Den spelades 3-4 ggr på en efterfest vi var på och sen dess har de etsat sig fast i mitt minne tillsammans med minnet av den helgalna kvällen. Jag älskar helgalna kvällar.

Rock´n Roll, puss, snusk och kläm på er!

This is it

Jag har egentligen en hel del att berätta men jag vet inte om jag orkar ta allt just nu.
Som ni vet har det varit en massa turer runt vårt boende och hyra osv. Kort och enkelt så har jag, Fia och Sandra fått något helt annat förklarat för oss än vad de påstår att de sagt. Igår blev jag riktigt riktigt förbannad. Ni som känner mig, ni vet att Jessica blir inte arg, jag blir inte arg för småsaker utan när jag blir arg så exploderar jag. Ungefär som min far, jag har inte sett honom arg så många ggr men när han väl varit arg då har jag blivit lite rädd. haha. Förlåt pappa, men det är faktiskt sant trots att du är världens snällaste. Igår exploderade jag när pojkarna fick ett erbjudande som vi har gått och väntat på i flera veckor. Det var med rätt arga steg jag gick till receptionen imorse, dock så var jag inte alls på långa vägar så arg som jag var igårkväll. Det blev dock mycket bättre med några öl och pubquiz. Nu efter många om och men och de bad faktiskt om ursäkt (kors i taket) så ska vi få flytta. Jag och Fia flyttar på måndag in på Elms. Korttidsboende. Slipper betala för januari och får eget badrum, OCH det blir billigare än det vi har här. Helt fantastiskt underbart. Så det som var Kuk i Röven igår är riktigt Awesome idag.
Det enda tråkiga är att jag gillar min korridor, riktigt sköna människor, och självklart. Hur ska jag få ner allt i väskan igen? Det är ett mysterium. Jaja, jag är glad. Närmre de andra tjejerna med, det kommer bli riktigt riktigt kul.

Idag är det lite trisst väder, hösthöst kan man säga. Det blåser så löven flyger och far och det är sådär mysigt att man bara vill gosa ner sig med en tekopp, en bra film och lite mysigt sällskap. Dock så kommer inte detta att inträffa då jag har ett ton att läsa till nästa vecka. Jag ska fördjupa mig i Women and Politics idag. Det är en helt underbar kurs, känns väldigt upprepande dock med en massa historia osv men väldigt intressant. Det ska bli kul att få lite andra perspektiv på feminism än den man har/har haft sen tidigare. Som jag sa tidigare så är det så mycket runt om kring oss som man inte förstår eller har tänkt på hur det samspelar och påverkar varandra. Allt kan tänkas vara så lätt och fullkomligt självklart men det är inte det. Historia och övertygelser är så starka, så mycket starkare även i vårat sekulariserade samhälle i väst, mer än vad jag trodde själv.
En annan rolig sak. Googla John Barry, Belfast! Det är personen jag har i The Politics of Sustainable Development! Det är inte lite till att man blir en aning imponerad. Det känns väldigt bra att ha en sån föreläsare!
Dock gillar jag alla våra föreläsare, på kort tid så har de blivit några av mina favoriter. föreläsare som brinner för sina ämnen är underbart!

Nu till lite annat mindre intressant men jag är kär i min vinterjacka. Jag hade den första gången igårkväll när vi var på quiz på Parlour. (ni får se lite bilder senare, tror inte Fia lagt upp några än). Jag älskar den! Känner mig så fin i den. Ni får se en bild lite senare. Jag har inte tagit någon ännu och jag känner att den inte kommer göra sig så bra tillsammans med mjukisbyxor.

Ikväll blir det utgång, jag ska ha på mig min nya klänning. Jag har inga bra skor dock. Jag lämnade alla mina partyskor hemma. Jag förstår inte varför jag gjorde det. Belfast är en partystad, Jessica lämnar partyskorna hemma. Jag kan inte se logiken.

Ni får en bild hemifrån idag istället från en från Belfast!




Nej nu måste jag sätta igång med något produktivit.

Rock´n Roll

My lucky day

Ett nytt inlägg då. Vad kan detta handla om då?

Idag har varit en sådan lättnadens dag. Helt underbar på många sätt. Jag vaknade inte alls när jag skulle, var så himla trött att jag nästan försov mig och var otroligt trött så jag såg nog rätt förvirrad ut i köket imorse. Första semet hade jag idag och det gick bra, sa dock inte så mycket i den öppna disskusionen men känner mig trygg med människorna och ska börja lära mig ta mer plats. Jag gillar verkligen kursen.
Sustainible Development "Change always produce winners and loosers" & " There is always money, the thing that lack is the political will". Två citat som kommer att etsa sig fast hos mig. Jag gillar upplägget och jag gillar hans sätt att lära ut. Vi har rollspel på våra seminarium och det kändes riktigt bra. Han ville även att vi skulle skriva lite som en "blogg" varje vecka om våra egna reflektioner och jag känner att det kan jag lika gärna göra här.
Något som jag började fundera på idag är det här med att när det gäller krig och ekonomiska kriser så verkar regeringar ha hur mycket pengar som helst att spendera men när det kommer till miljö, vård, skola och äldrevård så är det alltid ett stopp. Det ska sparas och det ska ändras. Det är hur lustigt som helst. Hur kan man rättfärdiga ett krig som verkligen skadar mer än det hjälper och inte vara mer rädd om vår natur? Har läst en hel del om historen kring vår uppfattning om naturen och det har varit riktigt intressant. Allt från de religiösa tolkningarna om hur mytisk och underbar naturen är till Hobbes & Lockes tankar kring att naturen är något ont som måste tämjas. (mer människan i naturen), och vidare till tankarna som uppstod under industrialiseringen att naturen är till för att människa ska kunna manipulera den till vad vi vill använda den till och inte tvärtom. Jag har aldrig riktigt tänk på att det är olika filosofer, forskare osv som har byggt upp våran uppfattning om hur vi ser på vår natur och vår inställning till den. Det är egentligen helt otroligt. Vi är så mycket mer styrda av intryck än vad vi tror.
Det är så mycket faktorer, små/stora som påverkar mycket mer än vad jag tänkt på förut.
Jag börjar bli mer och mer nöjd över kurserna jag läst och börjar inse att hur nära de ligger varandra trots allt.
Imorgon är det Theories of Justice igen och den kursen är jag lite kär i, känns igen från det jag redan läst men jag hoppas den går lite djupare, och den kursen kommer nog passa rätt bra in i med Women and politics som jag har på tordag.

Och slutreflekterat över mina kurser. Nu över det något roligare.
Jag har i eftermiddag suttit och kollat på motiv över nya tatueringen som kommer ske i januari, jag längtar redan. Jag måste bara bestämma mig lite för ett tema, sen får Roger fria händer! Något färggrant blir det iaf, och oldschool. Får se vart det lutar, lite sugen på att göra en hästsko men vet itne riktigt vart och hur den ska sitta. Tåls att tänka på.

Har varit och shoppat så mycket fina kläder ikväll på Victoria Square. De hade 10-20 % off för studenter så vi kände att det var dags att passa på. Jag har inte köpt så mycket nya kläder i sommar och har inte så mycket med mig (15 kilo på Ryaniar sucks). Fick en hel del fint faktiskt och är fruktansvärt nöjd över mina inköp. Nu blir det INTE något shoppa av på ett bra tag. Det enda jag känner jag verkligen är i behov av är en mössa, en halsduk, ett par skor att gå ut i och ett par vinterskor men det får bli ett senare bekymmer. Förhoppningsvis kanske Helene och Stefan kan ta med sig något hemifrån så jag slipper köpa nytt när de kommer hit i slutet av Oktober för att hälsa på Edward. *hoppas* Iaf, min mössa, en bok och kanske ett par skor! Får ringa hem och se vad de kan tänka sig.
Har inte betalt hyran än, sitter och väntar på ett intyg från både Kalmar och ett härifrån för att få slippa betala för januari. Blir tokig på det. Hemresan är klar dock. Skönt. 21 december kommer jag hem till Sverige igen. Då kommer jag vara totalt pank men förhoppningsvis mycket rikare på erfarenheter. Då åker vi också med Norwiegen airlines och kan ha 40 kg med oss, vilket jag kommer behöva. Ska köpa en väska till så jag kan klämma ner mitt täcke och lite annat smått och gott. Kan tänka mig att böckerna jag kommer köpa kommer väga en del med.

Imorgon är det onsdag och då har jag varit här i 3 veckor, nästa vecka är det en månad. Det går så sjukt fort. Då är det bara 2 månader kvar. Kan ni tänka er det. 2 månader? Jag blir lika förvånad varje gång jag tänker på det.
Jag fick lite Island-nostalgi förut, hittade Morphine på Spotify och var tvungen att minnas lite Islandstider. Lite underligt kanske ni tycker men jag pratade med två av fransyskorna som jag delar korridor med och vi pratade om Island så kom att tänka på Morphine som jag började lyssna på då jag bodde där. En lite underlig historia som jag inte tänker dra här men värd att minnas.

Jag hade tänkt ta ett kort på det jag hade shoppat, men jag vet inte om jag orkar riktigt.
Igår shoppade jag lite med, om jag ska vara ärlig. ett par svarta tygskor på primmarket för 2 pund (23-25 kr) ungefär. Det tyckte jag var lagom =)
Jag borde sova också, klockan är snart tolv men jag är inte trött alls. Jag är så dum på sånt. Jag såg ett avsnitt av Weeds förut med David och vi hade lite girletalk. Skönt! Han är min gulleplutt, no matter what!

En sak som jag har förundrats över är att mina naglar har fått fnatt, de faktiskt håller så pass bra att jag kan ha dem lite längre än jag brukar. Jag är lycklig! *ta hårt i trä nu* (så de inte går av).

Den bästa nyheten idag var dock att mamma mådde bra, att det inte var något. Jag tror jag aldrig blivit så glad i hela mitt liv. Jag hade nog gått under om det varit allvarligt. Jag började gråta när jag fick hennes mess. Jag älskar henne så mycket.
Jag tror jag varit lite nere sen förra veckan, inte riktigt på topp, men efter den nyheten kändes det bara som ett tungt betonglock kastades bort från mina axlar och mitt hjärta.

nej, nu ska jag nog ta och stänga ner detta, eller ja hitta något att se på eller iaf gå på toaletten innan jag kissar på mig.

Det blir jag och Springsteen en liten stund till ikväll! Sanna har verkligen rätt om honom.

Rock´n Roll \m/

P.s Mamma, jag älskar dig! Jag hade aldrig varit den jag är utan dig.


Sex is on fire

Nej det är dags för mig att visa upp min pessimistiska sida. Stavas det ens så? Inte vet jag. Jag har glömt hur man stavar har jag märkt. Jag är inte alls lika bra på det som jag var förr.

sitter och kollar SVT-Play nu, en dokumäntär som heter Sämre än Djur. Jag kan bli så upprörd av saker. Detta är en sak jag blir upprörd av. Muslimska unga människor som blivit dödshotade och avvisade av sina familjer pga av sina sexuella läggningar. Homosexuella. Jag önskar jag förstår, men inte ens de äldsta teorier om detta ämne gör jag att förstår, förstår hatet till något som är så naturligt. vad är det för skillnad att älska en av varje kön som en av samma. Jag ser ingen skillnad, kärlek är kärlek och är den besvarad så är det undbart oavsett.
Se dokumäntären: 
http://svtplay.se/v/1715502/dokumentar/samre_an_djur

Idag har det varit en bra dag, tills jag kom hem och drabbades av en plötsligt svacka. Jag fick grym ångest och fick svårt att andas och ville egentligen bara springa ifrån mig själv men jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen.
Jag är bäst på att ignorera, bestämma mig att det går över och trycka undan och bara kämpa vidare.
Jag hatar när tårarna bränner under ögonlocken och man känner något slags självhat för ett ögonblick som får en att tappa fotfästet för en sekund. Dock hittar jag tillbaka lika snabbt igen med orden att det ordnar sig ekande i huvudet tills jag tar mig samma och pressar undan tårarna och ångesten. Jag hatar när det gnager, när det gnager och sliter i mig och jag känner mig sliten mellan tusen olika vägar och försöker intala mig att en av dem är förmodligen den rätta. Det tror jag egentligen inte på. Jag tror inte det finns en rätt väg och att vissa val gör att man kan ta sig fram dit och vissa kan leda en vilse. Jag tror egentligen ingenting. Jag vet egentligen inte varför jag ens existerar. Det är också saker jag gärna vill veta men som jag också skjuter undan på framtiden, någongång kommer väl smällen, då man får sig en rejäl rak höger och bara drabbas av den där "aha"-upplevelsen. One can only hope! Tills dess fortsätter jag le och satsa på att se det hela från den positiva sidan, dock gör det alltid lika ont när det visar sig att den inte stämmer men om man skulle gå och tänka negativt jämt så gör det ju ont lite hela tiden. Hellre en stor fet smäll då och då, än något som ständigt gnager!

Nej nu ska jag sluta filosofera och smyga mig ut i korridoren ihopp om att inte träffa någon påväg till toaletten. Jagorkar inte. vill inte. varför bor jag i korridor? Jag är inte ens människo-människa!

Rock´n roll mina underbara själar till vänner och familj!

Rock´n roll will save my soul

Jag har haft en tokmysig helg med en massa olika inslag från alla möjliga håll men som i det stora hela nog kan sägas har florerat mest kring alkohol och kyrkan dock. Lite motsägelsefullt kanske.

Vi var ute tre dagar i rad vilket var lite för mycket för mig, jag börjar bli gammal och orkar inte. Imorse när jag vaknade, eller imorse. Klockan var redan 13:00 när jag tog mig utanför sängen dock så var jag endast trött och inte ett dugg bakis. Det måste ha varit pga av den rejäla måltiden jag åt innan jag däckade i sängen igårkväll. Hade en supertrevlig lördagkväll, som vanligt tillsammans med tjejerna. Känns lite som vi har blivit en liten liga. 4 tjejer på äventyr ständigt letandes efter att upptäcka vad den Irländska kulturen har att erbjuda oss. Vi har hittat både det ena och andra kan man nog lugnt säga efter dessa tre veckor. Båda irländska män eller snarare pojkar är de nog, vi vet inte riktigt vart de riktiga männen gömmer sig men de ska hittas åt våra icke upptagna vänner.
Dock har vi träffat en hel del trevliga irländare som vi festat lite med och kommer nog förmodligen träffa igen. Vad jag förundras över är dock mina kära klasskompisars korridorsvänner, några tjejer från England, de festar varje dag. Ikväll när jag kom upp dit för att avnjuta ett avsnitt av Weeds tillsammans med min bäste kompanjon David så satt de med spritflaskan och groggvirket i högsta hugg. Enlligt säkra källor så är de så gott som ute varje kväll. Min naturliga reaktion blir då. Hur orkar de? hur har de råd? Hur klarar de sina studier? Jag skulle med egen erfarenhet eller kanske det handlar om att jag är alldeles för lat av mig, inte klara av att hålla mitt liv över vattenytan om jag skulle festa varje dag, plugga och träna. Dock så kanske de alltid är på gränsen men själv känner jag att jag föredrar mitt liv en liten bit över ytan om man någon gång skulle snubbla till så sjunker man bara ner en liten bit för att enkelt ta sig upp igen. Min teori är att om man hela tiden bara är nästan flyter och snubblar så drunknar man och det är en känsla jag inte vill uppleva. Helt enkelt är jag för bekväm av mig för att testa detta liv.

Pluggat har jag gjort några timmar varje dag också, sittandes på bibblan med nosen i boken och pustat över att jag har kommit ifrån pluggandet över sommaren och lider av stora koncentrationssvårigheter som nu måste övas bort och suddas ut. Det släpper nog med tiden. Skönt att ägna några timmar på bibblan dessutom, speciellt på helgen. Det är inte alls mycket folk där, så lugnt och tyst. Jag gillar tystnanden, förr kände jag mig mer bekväm med den än vad jag gör nu. Nu kan jag nästan känna att jag blir lite rastlös om det är för tyst. Det är något jag vill vinna tillbaka så är det att känna sig bekväm med tystnaden.
Lite svårt i denna stad dock, det är aldrig tyst. De säger att Reykjavik är staden som aldrig sover. De kan nog adda Belfast på den listan. Alltid liv, alltid fest.

Tjejerna här har mindre kläder på sig en tjejerna på Kallis under sthlms-veckan. Jag beundrar deras vilja att gå ut utan jackor också. I höga klackar och korta axelbandslösa klänningar struttar de omkring i snålblåsten påväg mot nya äventyr eller hem. Det är konstigt att inte fler lider av kroniskt förkylning. Vi svenskar har redan börjat klä på oss vinterjacka, mössa och halsduk. Det är så mysigt att få ha vantar. Jag tycker mer om påklätt än avklätt. Jag gillar det stilfulla hos folk oavsett klädstil. Det som döljer och gör saker lite förbjudet. Det är det förbjudna och det man inte kan se som gör saker intressant. Att inte fler att insett det.

Jag har redan börjat inse att tiden som vi ska spendera här är kort. Jag längtar inte hem på det sättet att jag vill hem, men jag saknar småsakerna i mitt liv därhemma som inte finns här. Om en vecka har det gått en månad. Då är det två månader kvar och jag inser hur mycket vi har att göra klart innan de månaderna är slut och jag får lite ångest men det ska nog lösa sig. Allt ordnar sig tillslut.

Nej fan, sova var det. Spinning om några timmar bara. Hjälp. varför bestämde jag mig för att träna så tidigt undrar jag bara. Avslutar med en bild från fredagens partaj. Det var meningen att jag skulle stanna hemma och mysa bara, det blev inte så. Det blev en rätt så rolig kväll hemma hos Henke och Martin ist. Här på Parlour, ett ställe i närheten av där vi alla bor. Med det bästa jag vet i handen, en öl!

Ja, just det ja. Vi var i kyrkan ikväll också, efter plugget och middagen så gick vi till en katolsk kyrka i centrum. S.t Patric. Det var en mycket fin kyrka, både invändigt och utvändigt. Vi ska gå dit och fota lite någon dag så ni får se, det var itne ritkigt läge för det ikväll. Det var en helt annan typ av kyrka som jag är van med. Mycket högtidigt, stelt skulle jag kalla det. Jag känner mig inte riktigt bekväm i den situationen. Jag kan inte göra korstecknet. Jag tog aldrig nattvarden heller. Jag gillar våran ide eller LInneas ide om church-shopping. Det är ett trevligt söndagsnöje. Mysigt och lagom. Dessutom med den historien som Nord Irland har så är det väldigt intressant också, en helt annan värld än den man själv är van med. Man får sig lite tankeställare. Jag fick det idag. Det är så myckt man tar för givet, speciellt där vi kommer ifrån. Sverige. När jag tittade på den äldre delen av församlingen idag och insåg att de varit med om allt det där man läst om. Nästan så man fick en konstigt känsla i magen, man respekterar deras tro på ett helt annat sätt. Jag är inte troende alls. jag tror inte att det finns någon gud. Jag är inte religiös någonstans, kanske är det lite tråkigt, kanske missar man något som många andra delar men jag kan helt enkelt inte förstå det, eller jag förstår det, men jag kan tyvärr inte dela det.





I belive that Rock´n roll will save my soul.

Kisses and a lot of love from Northen Ireland!

P.s läste ni att Irland har röstat ja nu, till Lissabonfördraget menar jag då!

RSS 2.0