Money, money, money

I detta nu:et då klassfrågorna blommat upp ur isen likt ett bambuträd som tränger igenom människor vid tortyr så kan jag inte heller låta bli att ägna några små tankar åt det här med klass.

Vart står jag i denna klassfråga?

Att definera sig till en klass har jag aldrig gjort, vad skulle den kunna tänkas vara?
En bondungejänta från landet med lågutbildade föräldrar - tänkas skulle vara lägre medel på det.

Men:
En  från landet unge med egenförtagande föräldrar - tänkas att nu lät det lite högre upp allt.

Förvisso har inte mina föräldrar någon flashig högskoleutbildning att skylta med på arbetsmarknaden och förvisso så räknas inte deras inkomst till någon högre klass.

Men:
Egenföretagande föräldrar som arbetat hela sitt liv, utvecklat, sått, drivit och skördat sin verksamhet för hela svenska folket. Det sitter mycket visdom i mina föräldrar som den högteknoligiska fördummade människan aldrig kommer komma i närheten av.
Den finns en vishet hos dom som inte kommer i närheten av vad "pappas pengar" och universitetsstudier skulle kunna lära mig.

Så det här om klass per definition som alltid uppriktigt sätt handlar om hur mycket du har på kontot, hur stort hus, fin bil du har känns förleget.

Egentligen spelar det inte så stor roll från vart du kommer ifrån, så länge hjärtat sitter på rätt plats och du inser att du inte behöver en massa pengar för att bli rik!

Man kan vara rik på så mycket men fokuset ligger alltid på pengar.

Vad är då jag?

en bondjänteunge som arbetat mig uppåt från arbetarklassen till universitetsstudierna? Känns riktigt punkigt och rivigt.

Det här med klassfrågan. Safaris och allt man kan åka på. Varför är det så fruktansvärt intressant att hela tiden påpeka på vad andra människor har mer av? Se till att skaffa det då om det väcks någon sorts avundsjuka i er. Det är inte omöjligt, det är bara å åk!

Tyvärr så ligger det så mycket fokus på att gnälla på andra istället för att förverkliga sitt eget. Fokus ligger hela tiden på någon annas ansvar, men tyvärr är det oftast så att det är just ditt egna ansvar ingen annans.

fattig som rik. Rika människor kan vara extremt fattiga, och fattiga människor kan vara extremt rika. Det gäller bara att se bakom ridåerna och upptäcka att allt kanske inte kan mätas med siffror.

rock´n roll


Låt dom regna



Jag kan ha världens finaste pojkvän. I torsdags gick han och köpte Thåströms nya skiva till mig. LP-format. I fredags när jag var påväg till sthlm stod han och köade för att få den signad.
Detta har han dock varit lite kaxig för hela helgen. Trots att han säger att han inte är något stort fan så tror jag nog han är lite kaxig över att ha mött en av sveriges största musikikoner genom tiderna.

Är jag avundsjuk? Nope. Hade nog kunnat gå förbi honom på gatan utan att känna igen honom. Sån är jag.

Snart är denna månad slut, vilket betyder att jag inte ätit en enda godisbit på över en månad. Im a proud? Absolut. Inte en enda öl heller för den delen. Lite rödvin har det blivit men inte mycket mer än lite.

Ökat vikterna på gymmet (de jag kan), börjat köra ben och rygg igen (enligt naprapat förordningar) och lyckades få en fruktansvärd träningsvärk ändå.

Har ett projekt på G. Mer om det när det är uppstyrt.

Rock´n Roll

Friends

Mitt "lilla" nyårslöfte var att bli bättre på att hälsa på och umgås med mina vänner, och framförallt vårda mina relationer som jag känner att jag kan vara fruktansvärt dålig på och mycket har kommit på efterkälken.

I Januari var jag i Malmö och hälsade på Bästaste Evelina på hennes födelsedag och vi hade en helhelg. Tyvärr klantade jag mig med kameran och det blev inga bilder från den helgen. Annars hade hennes lägenhet varit en dröm att fota. Väldigt speciell och unik lägenhet har hon. I Malmö fick jag också chansen att återse en väldigt kär vän från kalmartiden, David. Min partner in Crime. Det var precis som vanligt. Som det ska vara. Underbart!

I Mars ska flickorna från högskoleklassen träffas i Kalmar och dricka vin och mysa en helg. Det ser jag fram emot. Återkommer till det!

Förra helgen tillbringade jag lördagseftermiddagen tillsammans med bästaste Filip (som gick med mig i Kalmar och som jag även bodde tillsammans med sista terminen) och hans fina flickvän Inez. Vi drack kaffe, mysade runt i kylan, förfrös tår, skrattade, tittade på mycket dyra möbler (allt detta på Stureplan, stadsdelen jag aldrig är i)
Micke var på kurs och fick lära sig en massa om facket och skyddsombud så han fick tyvärr inte vara med och mysa.





Bilderna ser så gryniga ut i bloggen men de är inte det på min dator. Jag vet inte alls varför det blir sådär. Måste läsa på lite till, säkert något jag gör omedvetet.

Känner ni som jag att man ska vårda sina relationer lite bättre?
Bara boka en tid med mig så catchar vi upp.

Jag och finaste Anna har en plan med denna vår, men mer om den senare. Vill inte avslöja för mycket än!

Rock´n Roll

When I think of Winter





Man får väl se det som ett plus att jag inte kan träna för tillfället till mer än 50 %.
Fick mig ta en långpromenad med kameran istället vilken har kommit lite i skymundan senaste tiden.

Rock´n Roll

Lets rid this world from its disease

Idag har varit en sån där irriterad dag.

Verkligen på allt. Framför allt på Assange. Tror han att bara för att han avslöjar hemligstämplade dokument och bevisar för världen att vissa saker inte är så bra som de verkar - att han är någon slags kung som inte kan bli dömd för brott och innehar vissa specifika egna rättsregler?

Om han nu är så pass oskyldig som han påstår sig vara så borde han verkligen inte vara så rädd för att bli utlämnad till Sverige för en eventuell rättegång?

För vad jag minns är Sverige en av världens kanske säkraste rättstater (inte 100 % men jag vill ändå tro att rättsväsendet i Sverige är överlägset bland de bästa i världen pga av låg korruption osv.)
Så finns det någon som kan faktiskt fria honom för det kan kallar för någon slags korruption jämt emot honom så är det nog tyvärr så att det är det Svenska rättsamhället.

Jag har så svårt för det här. Män som anser sig vara något över alla andra för att de tror sig har bevisat en massa saker för resten av världen som gör att de på något sätt skulle vara odödliga.
Som om vi inte redan visste att det inträffar saker bakom stängda dörrar, hur naiv är man inte som människa då.
Vi hade ju en till sån bara för ett tag sedan. En viss känd fransman och en städerska.

Visst är det konstigt. Att det verkligen finns människor som tror att bara för att man innesitter en viss sorts makt så skulle övergrepp aldrig kunna begås (eller straffas) och att det är något slags hämnd för eventuella andra intriger.

Men är det inte så att övergrepp faktiskt oftast begås av just män (eventuellt människor) med mycket makt som också vet (tror) att de är lite över alla andra? Det skulle inte vara första gången i historien vi får något sådant bevisat för oss.

Jag har ingen aning om Assange är skyldig till det brott han anklagas för men vad jag kan säga mig tro är att bara en människa som döljer något skulle göra sånt stort väsen av att faktiskt ta kriget i rätten.
För om han var helt oskyldig så skulle han  inte ha något att förlora på att bli utlämnad, gå igenom en rättgång och bevisa sig oskyldig.

Han är ju en riktigt ynkrygg!

Och nu kommer jag väl få hotbrev på det också. Bring it on!

Rock´n Roll




RSS 2.0