Dirty Old Town

En helg i Sthlms tecken. lite ledsen att jag inte tog bilder från fredagskvällen samt att jag kollade resultaten på mina tagna bilder, de få jag tog. En felinställning jag upptäckte när jag la in korten i datorn har gjort att de blev lite oskärpta. Inte så proffsigt gjort. Dock så lägger jag upp bilderna på några av mina fina just för att det blev en toppenhelg. Trots att det var superkallt.

Micke skulle på fest med jobbet på fredagkvällen, så jag mötte upp söta Joel när jag kom upp till storstaden. Vi tog en promenad till Gamla Stan och gick till ett irländskt ställe som påminde en del massa om ett ställe vi brukade gå till i Belfast. De hade tillomed Bulmers (för er Elms-tjejer). Så dit ska vi gå om vi träffas i storstaden. Jag var dum nog att glömma helt bort kameran så det blev inga bilder, annars hade ni (Elms-flickor) kännt igen er hemma tror jag.
Eftersom jag glömde kameran så får ni en gammal bild istället från första gången jag träffade Joel. På Das Båt-kryssen för flera år sedan.
Fråga mig inte varför jag har mössa på mig, men jag tog inte av mig den på hela kryssningen.



Det blev några öl tillsammans med underbara Evelina och Fredrik på lördagseftermiddagen. Sån lustigt sammanträffande att vi var i sthlm samtidigt alla tre. Micke var förståss med också! Dock nog måttligt imponerad av vårat snack. Man blir eeeh, lite speciell när man jobbar på båten.
Eftersom vi sov nästan hela lördagen hann vi med ölen med mina fina, samt en middag på tu man hand i Gamla Stan, för att sedan träffa upp Syss och hennes följe och socalisera oss några timmar innan vi åkte hem och däckade hos Micke där han är inhysad på en kompis soffa.





På söndagen strosa vi runt i centrum och letade vinterskor men jag hittade jag inga jag ville spendera pengar på. Vi tog en fika med sötaste Syster, Emma och Sebastian. Sebastian träffade vi första gången på Wacken för 2 år sedan och han var nu och hälsade på Syss i Sthlm. Emma är systers gamla klasskompis, reskompis från jorden-runt-resan. Mysig tjej.


Lite suddig muffinsbild. Jordgubbscheesecake! Min lunch!


Syster och Emma äter vettig lunch! Syss har dagen innan påbörjat sin underarm hos Roger på Swahili Bob.


Micke och Sebastian är som män är, koncentrerade på sin mat när det står mat på Mat&Sov-klockan!


Jag och Micke. Den enda bilden som blev något hyggerlig och inte Micke rör sig allt för mycket så det blir oskärpa, synd bara att det är den bilden jag ser ut som en pundare under ögonen. Vi är så dåliga på att matcha varandra på bild. Hehe.
Jag har iaf inte någon ful mössa på mig!

Jag tror jag drog runt de andra i alla skoaffärer som finns runt centralen, drottninggatan, Nk och Gallerian. Jag hittade inget jag ville ha. Jag måste verkligen ha ett par vinterskor, mer än mina stora snöskor som jag kallar dom. De är så varma att om man använder dom när man bara ska ta sig från punkt A till B, och vara inomhus där skor krävs så svettas man floder. Måste ha ett mellanting.

Jag lyckades tappa bort mitt tredje par LIKADANA vantar redan på fredagskvällen på Wirströms. Nu ger jag upp. Det är inte meningen att jag ska ha de där fina prickiga tumvantarna. Köpte mitt första par vintern innan jag åkte till Island. De förla jag senare på en buss till Rejkavijk. Köpte ett nytt par vintern efter, när jag upptäckte till min förtjusning att de såldes igen. Tappade senare ena vanten en av de fösta kalla dagarna i Kalmar vintern efter.
Köpte ett par nya, våga inte använda dom. Så tänkte jag inviga dom nu, stockholmsresan. Jag fick iallafall bära dom kanske allt som allt i 1 h.
Så nu blir det inga fler par prickiga fina vantar från Åhlens, jag ger upp. 300 kr har jag lagt ner på 3 par vantar vilka jag allihopa har tappat, förlagt eller slarvat bort.
Jag gick till Indiska och köpte ett par riktigt varma och stora tumvantar, spräckliga i rött. Jag älskar dom redan, Jag hoppas jag får behålla dom längre än till nästa helg.

Nu får det vara nog.

Rock´n Roll


The Middle

Jag är en stor sucker för serier. Jag ser nästan hellre serier istället för film, fast jag ser film också. Något jag nästan aldrig ser på är tv. Den är sällan på. Jag streamar allt som går samt så köper jag mycket också. Äger nästan alla Family Guy säsonger, samt Vänner-boxen som förövrigt är en stor favorit som kan sättas på reapet vad man än pysslar med. Jag vill inte veta vad jag har lagt ut/lägger ut på film/serier osv. Nu har jag en paus i köpandet då jag inte har någon inkomst, lever på sparade pengar, så det blir mycket streaming för min del.
Jag och Micke kompletterar varandra så bra tycker jag, han är skivsamlare och jag film/serie-samlare. Dock ligger bådas inköp på fryst is just nu då vi försöker spara ihop pengar till att ut och resa. Yeah!

En ny favoritserie är The Middle. Se trailern här under. Ni kommer älska den. Det är en sån skön, soft serie som man bara blir glad av att se. Och att The Janitor från Scrubs är med, gör inte serien direkt sämre heller.




Annars har jag fastnat totalt för Vampire Diaries också. Jag vet att jag borde skämmas lite för det, men jag kan inte hjälpa det. Det är något med vampyrer, monster och annat sagolikt som får mig att bara vilja spinna som en nöjd liten katt i min bädd. Yummie!



Nej, nu får jag skärpa till mig. Inget inlägg på över en vecka så skriver jag tre på samma kväll.
Dags att ta sig i kragen lite, imorgon blir det gymmet, tidigt. Ska träna axlar, rygg och biceps, hur nu det ska gå. Har fruktansvärd träningsvärk i börstet efter i måndags. Det var dags att byta träningschema och lägga om hela träningen. Hoppas på lite bättre resultat nu.

Rock´n roll mina vänner
p.s jag ser att ni är några som läser, kul!

Doctor Alibi



Jag var i sthlm 2 ggr med 1 1/2 dags mellanrum pga av att tatueringstudion där jag går och tatuerar mig hade 5-års jubileum, sen var det spelningen efter det. Jag träffade syster bägge ggr. Första vändan fikade vi på stan och hoppades på att springa in i Slash som var i stan men ingen lycka där inte. Vi fick nöja oss med att se honom i Skavlan på kvällen istället.
Jag var lite nöjd iallafall eftersom Micke är en liten Slash kopia och han var också självklart närvarande. Lägger inte upp någon bild på Micke från den helgen för ehm, då kommer han nog bli lite sur på mig. Tog bara söta paparazzibilder av homom då han låg och sov med öppen mun och dräggla. HEHEHE!

Rock´n Roll

Born to Kill


Airbourne på Tyrol i Sthlm.  (min kompaktkamera ger väl inte så där hundra procent bra bilder när man måste höja isot)

Gick förövrigt in på topp 5 av spelningar detta år, förmodligen en av de bästa spelningarna jag sett. Vilket entertainmentband. De gör precis som man ska när man lirar rock´n roll metal. Sliter arselt av sig på scen. Underbart att se, jag stod med ett fånflin på läpparna hela spelningen. Underbart.
Enda minuset var att ljudet var lite för högt, men så går det när man glömt sina öronproppar hemma.

Nu ser jag fram emot Trashfest i December. Halloj Kreator och Exodus! \m/
Också Candlemass nån vecka där.

Ikväll deppar jag till Nirvana, eller myser!

Rock´n Roll

The Girl and The Robot

Peace and Love Festival, Borlänge 2010 bjöd på mycket gott. Dock hittade jag en rätt skräpig bild jag tog på Robyn, så mycket inzoomad det kan bli, dåligt ljus och lite för dålig kamera för att klara av både zoomning och ljusnivån men när jag började fixa lite med bilden så tyckte jag ändå den hade en viss känsla över sig.





Nu måste jag börja styra upp hushållet samt livet lite här. Jag har inte packat, inte skrivit något som jag skulle skriva, jag har helt enkelt bara flummat ut idag. Förkylningen känns som den börjar ge med sig. Vila kanske var det bästa jag kunde göra, även om det ger min ångest för att jag kommer helt ur mina planer, mitt schema när det gäller både träning, skola och annat.

Rock´n Roll

p.s fan vad jobbigt att vara så kär att man nästa går sönder, speciellt när personen befinner sig på andra sidan havet!

Sweet Oktober, last photos







Lite bilder från förra veckan.

Rock´n Roll

If I loose you

Idag är ingen bra dag. Börjar känna av nån slags sjukdom, för jag är så trött och likgiltlig i kroppen. Minsta lilla ansträngning får mig att vilja lägga mig ner och sova. Jag somnade på soffan igår innan tolv, vilket är ovanligt för mig, samt att jag sov i nästan 9 timmar. Jag brukar sova max 7 på vardagar.
Jag har vilat idag, bara gjort det allra nödvändigaste. Känner mig helunderlig.
Gymmet gick riktigt bra igår morse också, så det känns konstigt att "kroppen" bara dog några timmar efter.

Jag hade tänkt att jag inte skulle skriva allt för personliga saker i bloggen. Fast idag känns det som jag slopar det och skriver något som gjorde mig rätt så arg imorse.
Min syster ligger stationerad på en ätstörningsklinik i Sthlm sen någon månad tillbaka. Sakta men säkert ser jag henne komma tillbaka och vara samma gamla syster med energi igen, vilket är bra. Dock tar processen med hela tankesättet kring ätande, motion och sig själv att ta mycket längre tid, så på något sätt ser jag inte henne påväg mot tillfrisknad från den dagen jag ser en förändring i hennes sätt att tänka om sig själv. Dock är hon duktig, hon är kvar där, hon kämpar på, hon äter och skapar sig en vardag. Hon har börjat pyssla med brodering, och nu är det bara jul som kretsar i hennes huvud. Jag måste ärligt säga att jag inte trodde hon hade talang för det där med brodering osv. (ni som sett henne teckna vet, och ni såg ju mina fina teckningar). Hon har talang, hon gör fina saker och verkar vara påhittig.

Det jag verkligen blev arg på imorse var att mamma är där nu och syss har fått en ny behandlare som verkar vara riktigt bra och hon hade talat om för mamma och syss att när syss först kom dit så var det i grevens tid. Hon hade så låg puls att tekniskt sett så ska en människa inte leva då.
Vi hade alltså kunnat förlora min syster vilken sekund som helst då. Jag är inte förvånad, de sista veckorna hon var hemma låg hon på soffan och orkade knappt sträcka sig efter telefonen om den låg på bordet intill henne. Det som gör mig förbannad är att två ggr under den här kritiska tiden då vi försökte få in henne på ett hem och få henne att ta emot hjälp var hon på aktuten för att hon kände av hjärtat och båda ggr blev hon hemskickad med den pulsen hon hade då, som var alldeles alldeles för låg. Hjärtat hade alltså tagit grymt med skada och ändå blev hon hemskickad.
Vad i helvete tänker läkare med om de gör något sådant? Hur fan kan man fatta ett sådant beslut att skicka hem en människa som inte ätit på flera månader, som kommer in som ett vacklade benrangel, och klagar över smärta i bröstet och har så låg puls att hjärtat knappt slår längre?

Jag är inte förvånad över detta dock. Mickes mamma har varit sjuk i flera år och inga läkare verkar kunna ta henne på allvar eller hitta något fel på henne trots att hennes symtom gör henne helt oförmögen att ta sig upp för trappan, andas ordentligt vissa tillfällen.
De var också nära att operera in en pacemaker på en helt frisk människa pga av det hade blivit fel med proverna och det var någon medcin som skulle regleras istället.
Min pappa gick till en läkare efter ett år av smärta som flyttade runt sig i kroppen och en fot som svullande upp rätt så ordentligt och gav honom riktigt riktigt smärta. Han fick själv be läkaren om att de skulle göra ett Borelia-test. läkaren var skeptisk men gav med sig tillslut. Gissa vad det var?! Jo Borelia.
En annan läkare missade min morbrors cancer. Idag finns han inte med oss längre, troligtvis pga av en felbedömning.

Jag säger inte och jag menar inte att läkare ska vara några övermänniskor som ska bota alla världens människor, alla gör vi fel och misstag och ingen kan vara perfekt. Dock så tycker jag nog att vi kan kräva av våran läkarvård att den ska vara av hög standard och att man inte ska ge sig förrän man har fått reda på felet. Det verkliga felet. Vi betalar skatt i Sverige för att få stor del av våran läkarvård gratis. Jag vågar inte ens tänka på vad den behandlingen som min syster nu går igenom skulle kosta om vi fick bekosta allt själv. Jag är tacksam för vårt skattesystem, jag är tacksam för stor del av våran välfärd och sociala skyddsnät, men den måste också fungera när det verkligen gäller också.
Vissa problem verkar inte tas på allvar av läkarvården. Det är fruktansvärt. Så får det inte vara.
Hade inte min mor, min far och jag tagit tag i problemet och hade inte min mamma agerat som hon gjorde när de skickade hem min syster för andra gången så hade hon förmodligen inte levt idag.
På Gotland finns inget ordentligt ätstörningsteam, fanns ingen behövlig hjälp att få. Det är vansinne. Hade det inte varit för sköterskan på det här hemmet min syster ligger på nu, så hade min syster förmodligen inte funnits bland oss. Jag är tacksam för henne.

Nu ska jag inte skriva mera. Jag bara känner mig så psykiskt utmattad idag + att någon slags sjukdom tagit min kropp i besittning. Jag skulle kunna ligga på den här soffan i resten av mitt liv. Det kan jag inte. Imorgon ska jag jobba.

Syster, jag älskar dig. Jag hoppas du förstår att du aldrig kan få komma dit du var igen. Det tillåter jag inte. Du är människa, inte katt. Du har inte nio liv!

Rock´n Roll



RSS 2.0