Pray the Devil Back To Hell


(Bild lånad från UNIFEM)

Sitter och tittar på den fantastiska dokumäntären om Liberias kvinnor.

Ni har väl inte missat vilka 2 av de 3 kvinnor som fick dela på Nobels Fredspris kommer och agerar från?

Fredspriset 2011: Liberias nuvarnade president: Ellen Johnsson SirLeaf. Afrikas första kvinnliga president samt fredsaktivistern Leymah Gbowee. Hon var en av de som startade fredsrörelsen "Women of Liberia Mass Action for Peace" och en av de som såg till att en kvinnlig president var möjlig.

Den handlar om hur Liberias kvinnor enade sig mot inbördeskriget och fick ett fredsavatal att skrivas 2003. En mycket viktigt milstolpe i Liberias historia, samt en väldigt viktig milstolpe för de Liberianska kvinnorna.
Det handlar om en stark grupp kvinnor (både kristna och muslimska) som UTAN våld organiserar sig mot våldet i landet. Som genom sina protester och insamlingar lyckas förändra sitt lands väg. Och som uppvisar mod, ärlighet, varmhet och som borde vara en förebild för de flesta av världens länder.

Kvinnor kan!

...och för att citera min gode vän Sofie: ja och fantastiskt nog så kan de mest i länder där det är livsfarligt att vara kvinna

Se den på:

http://svtplay.se/v/2559730/dokument_utifran/be_djavulen_tillbaka_till_helvetet

Sånt som får mig att rysa över hela kroppen. Människor som agerar. Människor som tror, vill och agerar. Jag beundrar dom,  de som agerar utan våld och tar över en situation de logiskt sätt inte borde kunna ta över och vinna.
Och så finns det människor som påstår att kvinnor inte kan. Hmf.



Rock´n Roll




Kommentarer
Postat av: Suzanne

Bra skrivet.Ska försöka se det på svt play

k

Kramisar

2011-10-10 @ 01:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0