Korrespondenterna

Korrespondenterna

Utrikesmagasin. Avsnitt 6 av 10. Peak oil. Världen har gjort av med över hälften av klotets oljeresurser. Snart kan inte oljan längre vara drivmedel för världens tillväxt. Vad gör världen för att lösa problemet? I Sahara har flera av oljeländerna insett att det svarta guldet håller på att ta slut och bland annat Algeriet satsar nu på solenergi. På Kanarieöarna kommer smart teknik att göra en av öarna helt självförsörjande på energi. Men i Kanada satsar man allt mer på att utvinna oljesand - en dyr och miljöfarlig process som blivit lönsam nu då oljepriset skjutit i höjden. För samtidigt stiger nämligen behovet av olja, trots att världen för klimatets skull måste minska koldioxidutsläppen. Även 13/10 i SVT2, 13/10 i SVT24, 14/10 i SVT2, 15/10 i SVT2, 16/10 i SVT2 och 18/10 i SVT2.

Programledare: Lena Scherman.

Se Korrespondenterna i SVT Play

 


Inlägget är taget rakt infrån www.tv.nu

 

Hinner ni inte se det ikväll, så finns alltid Svtplay. Fint va? :)

Nörden är framme. Nu kommer det dyka upp fler och fler samhällsinspirernade inlägg. Jag är ju trots allt snart Statsvetare.
Så det finns en liten samhällsnörd  i mig, alltid ute att efter att lära mig mer om samhällets funktion. I alla dess former.

Stayed tuned

Rock´n Roll

Kommentarer
Postat av: Suzanne

Egentligen borde man cykla jämt,men det är så jäkla kallt :(

2011-10-13 @ 01:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0